JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

"Tot el que passa aquí també et podria passar a tu", un projecte curatorial en dos actes al Centre Cívic Sant Andreu

\
bonart barcelona - 17/11/22

El Centre Cívic Sant Andreu inaugura un projecte curatorial en dos actes. El primer, Un mínim flaix de llarga durada comissariat per Marta Ramos-Yzquierdo, del 26 de novembre del 2022 al 8 de gener del 2023; i un segon acte Cossos sense òrgans, comissariat per Albert Mercadé. 

El projecte ens parla de com la quotidianitat, el nostre dia a dia s’ha articulat tradicionalment pel temps que passàvem treballant, el que passàvem descansat i el que teníem per dormir. Períodes de vuit hores en els quals la nostra activitat semblava dividir-se en temps propi, temps social i temps laboral, però que, no obstant això, i sobretot des de l’arribada d’aquest últim tecnocapitalisme, ara és un continu en el qual en tot moment aquests temps estan marcats pel seu caràcter productiu: quan treballem, quan descansem perquè estem consumint, quan dormim, ja que les nostres dades estan rendint per nosaltres. Els dies que cada vegada ens semblen més curts se succeeixen en aquesta rotació d’un sistema productiu que ens ha convertit finalment en el producte més productiu de tots, buscant el control dels nostres temps i cossos sense que gairebé ens n’adonem.

Llarga durada és un terme que designa aquesta temporalitat que com la d’un sistema productiu ens excedeix. I contra aquesta inèrcia, hi ha petites rebel·lions que, davant el que ens està passant a totes, volen suposar un petit sabotatge des de l’absurd, des de l’error, des de l’ésser i estar fora de la norma. Aquestes subtils insurreccions amb unes temporalitats molt precises i conjunturals són les que mostren les artistes convocades –Ana Ayuso, Marta Galindo, Tim Neutel, Beatriz Regueira, txe roimeser i Jon Ander Terroba– a la sala del Sant Andreu Contemporani: des d’un cafè mal servit, una tassa corporativa llançada contra la paret, un salt anticipat, un diari de fallades, una història d’amor o un segell per a una carta. 

Cossos sense òrgans, amb els treballs de Adrián Castañeda, Pablo del Pozo (artista invitado), Anna Pascó. Pol Pintó i Marta Pujades, només es podrà captar durant les 8 h inicials d’aquest projecte i després de caminar els quatre-cents metres que separen Sant Andreu Contemporani del local, en el qual la reflexió sobre les formes d’infiltració i sabotatge es poden organitzar repensant un cos alliberat del subconscient col·lectiu productiu. El terme “cos sense òrgans” va ser com van definir Deleuze i Guattari aquesta possibilitat d’alliberar-se de la realitat dominant. Les artistes descompondran aquest rastre sistèmic a través de la potència de repensar-nos com a nous cossos, noves formes de vida. 

Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90