download

Exposicions

"Tot Objecte Repetit Ocupa Un Espai Únic," a Bombon Projects

\
bonart barcelona - 14/11/22

Bombon Projects presenta, del 14 de novembre del 2022 al 8 de gener del 2023, Tot Objecte Repetit Ocupa Un Espai Únic, una exposició que pren el títol d’una peça de Pere Noguera, artista que juntament amb Pati Hill i Jordi Mitjà, formen part d’aquesta proposta que gira entorn el potencial de la imatge copiada.
 
Pati Hill (1921, USA - 2014, França), poeta i artista visual, va deixar un extens cos de treball que explora la relació entre el text i la imatge. Mitjançant l'ús de la fotocopiadora -una màquina sovint associada al treball de secretària i per tant a un treball feminitzat- rastreja objectes quotidians com unes sabates de taló, un paquet de bacon o una camisa plegada amb la intenció de traduir de forma metòdica el treball domèstic i invisible en un llenguatge visual i públic. A través de l’ús de la fotocopiadora, Hill va crear un model de producció artística que s'oposava a l'expressió individual i alhora a la suposada neutralitat de les imatges produïdes tecnològicament.
 
Pere Noguera (1941, La Bisbal d'Empordà) va iniciar la seva carrera artística incorporant objectes domèstics i elements del paisatge amb un plantejament estètic i de procés proper a l'Arte Povera. Va ser pioner en el treball amb fotocòpies a la dècada de 1970 i va explorar el concepte d'arxiu com a ready-made mitjançant la introducció de fotografies i pel·lícules trobades. Ha desenvolupat una extensa obra sobre els processos conceptuals de la fotografia i l'electrografia. El 1975 va presentar la cèlebre exposició La fotocòpia com a obra-document a la Sala Vinçon de Barcelona.
 
L’obra de Jordi Mijtà (1979, Figueres) sorgeix de l'estudi de materials particulars de la zona on viu i en la qual va créixer. L’artista opera des d'un apropiacionisme redibuixat en termes de lògica arxivística. És a dir, la seva obra neix d'un procés ambivalent d'acumulació i rebuig de coneixements que alhora funcionen com a detonant de l'execució de la seva obra. En consonància amb la seva polifacètica línia de treball, Mijtà utilitza la fotocopiadora com a eina per experimentar amb material d’arxiu, per premsar i captar situacions efímeres, alhora que per treballar amb les seves publicacions.

300x300Eude, generic

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal