728x90

Exposicions

El Centre d’Art Tecla Sala presenta "Perforar el temps" de l’escultor Salvador Juanpere

El Centre d’Art Tecla Sala presenta \
bonart l'hospitalet de llobregat - 11/11/22

El Centre d’Art Tecla Sala presenta Perforar el temps, un conjunt d’obres de l’escultor Salvador Juanpere (Vilaplana, Tarragona, 1953) centrades en cercar les idees que s’oculten darrere les imatges i la confluència d’interessos en el pensament d’artistes de totes les èpoques.

La inauguració, que tindrà lloc el 17 de novembre a les 19 h., comptarà amb l’artista i la comissària de la mostra, Teresa Blanch. L’exposició es podrà visitar fins al 8 de gener de 2022, a l’annex de l’Espai 2 del centre d’art.

Salvador Juanpere (Vilaplana, Tarragona, 1953) utilitza polides formes de representació per indagar el món subjacent de l’escultor fent aflorar aspectes interns de l’escultura trobats en els replecs dels temps. Una feina en els límits que aquests darrers anys s’ha centrat a cercar les idees que s’oculten darrere les imatges i concomitàncies d’interessos en el pensament d’artistes de totes les èpoques. Com un autèntic arqueòleg, l’artista ens assenyala detalls particulars que perforen la història i contrauen l’excessiu pes dels temps.

Les tres sèries recents aplegades en aquesta mostra proposen singulars trames comparatives en dibuix, escultura i textualitat, que actuen com a pauses poètiques en el rígid encadenament dels llenguatges artístics. Evoquen temàtiques o intencions d’artistes del passat i del present tot estirant fils acronològics, alhora que apel·len a la permanent força del treball en l’acte creatiu de sempre.

La instal·lació de noranta-cinc Puntelli de marbre, que s’exposa per primera vegada completa, reprodueix fragments quasi invisibles de l’estatuària antiga emprats com a suport, convertits ara en noves corporeïtats el relat de les quals ha quedat desactivat. La sèrie de dibuixos dobles Entretiens avec... ofereix paral·lelismes equívocs que circulen en ziga-zaga dins la iconografia artística mil·lenària. A La Veu de fons... s’extreuen frases d’escultors destacats sobre la tasca ordinària de l’art, superposades a la mirada escrutadora dels seus rostres.

Juanpere rescata rastres deixats per aspectes subalterns, observats dins la força icònica de les imatges, per proposar interrogacions sobre els seus significats.

A la imatge: Puntelli, 2011-2021. © Salvador Juanpere, VEGAP, Barcelona, 2022

banner-oro-180x180-geneGC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1