Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

L'Espai Isern Dalmau presenta "Sempre amb les veles suspeses" de Jordi Maragall

L\'Espai Isern Dalmau presenta \
bonart barcelona - 08/11/22

La Fundació Lluís Coromina presenta l’exposició Sempre amb les veles suspeses del pintor Jordi Maragall, nét del reconegut poeta català Joan Maragall. La mostra, que és un recorregut per les etapes pictòriques més significatives de l’artista, s’inaugurarà el 10 de novembre a les 19 h a l’Espai Isern Dalmau de Barcelona, i comptarà amb la participació del propi artista, el seu germà Ernest Maragall, el comissari de la mostra Joan Gil, el president de la Fundació Lluís Coromina, i el director Ricard Planas.

Sempre amb les veles suspeses, títol extret del poema Excelsior del reconegut poeta Joan Maragall, és una mostra que recull els moments vitals i artístics més rellevants del pintor Jordi Maragall. Amb l’estil romànic com a referent, l’exposició és una mostra de llenguatges d’expressió gestual i intensitat cromàtica, en què també es poden veure referències de Georges Rouault i Giorgio Morandi, pintors admirats pel creador català.  Amb recursos i materials senzills, les seves composicions han anat derivant del tractament vaporós a les pinzellades enèrgiques de colors intensos i una força inquietant, combinades amb obres d’una extrema lleugeresa, que s’alternen amb formes simbòliques i pintures més magmàtiques. Tot plegat, reflecteix les diverses etapes de la vida pictòrica de Maragall, que ha estat un anar i venir que ha obeït sempre a la seves necessitats vitals, percepcions i sentiments. Una obra que mostra la seva experiència interior, des d’on el pintor ha fet emergir la seva expressivitat desbordada i apas­sionada, i en què l’art i la vida han estat enteses com un tot indis­soluble, marcat per les oposicions: ordre i desordre, quietud i agitació, gest i construcció, emotivitat i meditació.

Amb l’objectiu de reconèixer la seva obra i tota una vida consagrada a l’art, la Fundació Lluís Coromina presenta aquesta nova mostra a l’Espai Isern Dalmau, en què el pintor Jordi Maragall n’és el protagonista. L’exposició s’inaugurarà el dijous 10 de novembre a les 19 h, i es podrà visitar fins el dimarts 31 de gener, en l’horari habitual de visites: de dimarts a divendres de 17 h a 20 h, i dissabtes de 10 h a 13 h.

Biografia Jordi Maragall

Pintor de formació culta, Jordi Maragall i Mira (Barcelona, 1936) és membre d’una important saga catalana d’artistes i d’intel·lectuals: fill de Jordi Maragall i Noble, nét del poeta Joan Maragall i germà dels polítics Ernest i Pasqual Maragall, la seva trajectòria, ha seguit una línia molt personal al llarg dels quaranta anys de compromís artístic. Difícilment classificable, perquè no ressegueix un corrent determinat, el seu itinerari dona cabuda al realisme i a l’abstracció en diferents moments del seu viatge pictòric, en un anar i venir que obeeix a una necessitat vital. Una existència interior que lluita per fer emergir la seva expressivitat desbordada i apassionada, en la que art i vida configura un tot indissoluble.

Ha passat per diverses etapes en les quals l’expressionisme ha dominat amb més o menys intensitat, encara que sempre s’hi manifesten –de manera latent–]]] els valors constructius que parteixen del dibuix com a medi privilegiat de manifestació directa i immediata, d’experimentació constant. Profund coneixedor de la història de l’art i lector incansable, Jordi Maragall transita des d’un art de ressò primitivista a un vocabulari abstracte.

Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal