Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Certàmens

Lluèrnia, Festival del Foc i de la Llum torna del 10 al 12 de novembre

Lluèrnia, Festival del Foc i de la Llum torna del 10 al 12 de novembre
bonart olot - 07/11/22

Lluèrnia, Festival del Foc i de la Llum d’Olot, torna al seu format habitual i es celebrarà del 10 al 12 de novembre de 2022, després de dues edicions afectades de ple per la pandèmia.

Un dels esperits del Festival és ajudar a redescobrir a la ciutadania d’Olot nous espais i itineraris. És per aquest motiu que Lluèrnia, després d’explorar la ribera del riu Fluvià o altres indrets de la ciutat, enguany proposa un itinerari que convertirà el Barri de Sant Miquel i els seus voltants en el centre del festival.

El foc i la llum han estat els artífexs de la morfologia del nostre paisatge i és, precisament, el paisatge el que des del festival es vol reivindicar. El paisatge esdevé l’escenari perfecte per fer preguntes a l’espai naturalitzat, al teixit urbà i a l’espai públic en general. El festival ens descobreix indrets de la ciutat simplement il·luminant-los, emfatitzant edificis, carrers, places i, sobretot, ens permet mirar la ciutat amb un altre filtre, canviar la mirada, amb la il·lusió efímera d’unes hores, per convertir els llocs diaris en escenaris màgics. Lluèrnia és un festival de carrer que busca noves il·luminacions, noves mirades sobre l’espai quotidià. Es continuaran explorant nous espais paisatgístics en l’espai urbà sense concentrar totes les propostes en el centre de la ciutat. L'objectiu del festival es aprofitar barris poc freqüentats per les iniciatives culturals per programar alguna de les instal·lacions i activitats, ha de permetre visualitzar-los i apreciar-los com elements del nostre paisatge ciutadà. 

La voluntat del Lluèrnia és la de posar en valor el Barri de Sant Miquel que, a ran de l’expansió urbanística de la ciutat cap a altres sectors, ha desdibuixat el seu paper rellevant d’entrada a la ciutat venint de Girona, però ha mantingut el seu caràcter popular i acollidor.  De la mateixa manera que els anys 40 i 50 del segle passat va acollir habitatges per a les classes treballadores i pels afectats de l’aiguat de l’any quaranta, avui és el barri d’acollida de molts col·lectius immigrants.  Aquestes circumstàncies l’han conformat com un barri amb una gran activitat social amb la qual voldríem crear sinèrgies per tal d’incloure’ls en les activitats i programa del Lluèrnia. La seva arquitectura industrial, tot i que en gran part en desús, representa una important aportació al patrimoni històric de la ciutat que voldríem reivindicar. 

Lluèrnia també situarà part de les seves activitats en el centre d’Olot, ja sigui tant amb accions prèvies com amb instal·lacions ubicades a l’Hospici o a la Plaça Major, punt d’inici del recorregut, un recorregut que finalitzarà a la Plaça de Sant Miquel, on tindria lloc l’espectacle final.

La convocatòria artística, que es va obrir el 5 d’abril i es va tancar el 22 de maig, va rebre més d’una trentena de propostes. La comissió organitzadora del festival va triar-ne quatre, una tasca força difícil gràcies a l’alt nivell de les instal·lacions artístiques presentades enguany. Aquests projectes es sumaran a una vintena més que formaran part del circuit proposat pel festival Lluèrnia 2022.

Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1BanerRocas180x180

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px