Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

"Arquitetura de l’amnèsia" Martine Le Fur a l'espai “La Peixera”

\
bonart la bisbal d'empordà - 03/11/22

Des del 21 d’octubre es pot visitar la nova exposició temporal a l'espai “La Peixera” del Terracotta Museu de la Bisbal d’Empordà titulada Arquitetura de l’amnèsia de la ceramista francesa Martine Le Fur.

Aquesta mostra és el resultat de la primera residència artística que s’ha dut a terme a l’espai taller que l’Associació de Ceramistes de la Bisbal disposa al Terracotta Museu. Durant tot el mes de setembre Martine Le Fur ha estat treballant en aquesta exposició.

En referència a aquesta mostra la ceramista comenta que “la memòria és l’arquitecte de l’ànima davant del món exterior. L’objecte mental que m’emana il·lustra la nostra emotivitat al món. Tanmateix, els nostres actes, sovint impermeables, obliden i es transformen. La història és la primera a concedir-se el dret de refondre els esdeveniments i adaptar-los al seu avantatge. Amnèsics de realitats viscudes repetim errors i tragèdies, travessant les froteres del respecte. Les referències diàfanes donen pas a les ruïnes de la nostra ment”.

Nascuda l'any 1957, Martine Le Fur treballa amb l’argila des dels setze anys, va ingressar el 1977 a l’Escola de Belles Arts de Rouen (Normandia, França). Propiciada per la seva curiositat innata i la seva voluntat d’innovació constant, els seus estudis acadèmics van ser la base per buscar només experiències i fer un gir radical, allunyant-se de l’academicisme. La recerca de la ceramista parteix de dialogar amb els materials fins a trobar un llenguatge propi on tan important és la forma com el material emprat. En paraules de la ceramista “L’experimentació obre les portes a un procés d’aprenentatge que no s’atura mai. És llavors quan, amb tota legitimitat, puc anar més enllà de les prohibicions i combinar materials tradicionalment incompatibles”.

Cal recordar que Martine Le Fur va presentar al 1988 la seva primera exposició en solitari, i des de llavors ha exposat arreu d’Europa i, ocasionalment, a Corea. Té obra en col·leccions públiques de França i ha rebut multitud de premis i reconeixements per la seva obra tant en fires com en diferents esdeveniments especialitzats en ceràmica

La mostra es podrà visitar fins al 15 de gener del 2023 de dimarts a divendres de 10:00-13:00 hores i de 16:00 a 19:00 hores de la tarda i dissabtes de 10:00-14:00 hores del matí i de 16:30 a 19:30 hores de la tarda. Diumenges està obert de 10:00 a 14:00 hores.

La-Galeria-201602-recursBaner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90