El Festival LOOP de Barcelona celebrarà la seva 20a edició del 8 al 20 de novembre, amb un ampli programa d’exposicions, projeccions i performances en diferents espais de la ciutat. Sota el títol Mentre el temps passa…, l'edició d'enguany girarà al voltant de la noció de "Temps", un concepte misteriós i abstracte que l'ésser humà ha estat qüestionant des de l'Antiga Grècia fins als nostres dies
La programació s’ha realitzat gràcies al compromís d'una comunitat cada vegada major d'artistes, comissaris i directors de museus, sota la direcció artística de Carolina Ciuti. En aquesta edició hi participen moltes creadores que viuen i treballen a Barcelona, o que han desenvolupat una forta relació amb la ciutat, entre elles: Eugènia Balcells, Clàudia del Barrio, Xavier Bassas, Natalia Carminati, Ricardo del Conde, Fito Conesa, Carles Congost, CritTeam, Domènec, Arash Fayez, Raquel Friera, Siddharth Gautam Singh, Natalia Lucía, Anna Malagrida, Gabriel Millán, Iván Pintor Iranzo, Miguel Puertas, Eulàlia Rovira, Bàrbara Sánchez Barroso, Adrian Schindler, Albert Serra, Sindihogar / Sindillar, Pedro Torres, Adriana Vila Guevara, Martín Vitaliti, Zónula.
Col·laboració d'institucions locals i internacionals
Associazione Culturale Urbs Picta (Verona, Itàlia), Esther Schipper (Berlín), la Filmoteca de Catalunya (Barcelona), la Fundació Antoni Tàpies (Barcelona), Haut et Court Doc (París), Galerie Krinzinger (Viena), Anna Lena Films (París), l’Institut Francès (Barcelona), el MACBA-Museu d’Art Contemporani de Barcelona, i a la complicitat de comissaris com Pascale Cassagnau, Claudia Segura, Emiliano Valdés, Marina Vinyes Albes (entre d’altres), el programa comptarà també amb la participació d’artistes com Black Quantum Futurism (Camae Ayewa i Rasheedah Phillips), Dominique González Foerster, María Teresa Hincapié, Ange Leccia, Chiara Marcon, Basim Magdy, Franco Piavoli, Cemile Sahin i Hans Schabus, Anna Ronchiato & Angela Laci.
Les propostes comissarials de Gerard Borràs, Eulàlia Bosch, Arash Fayez i art\collisions, Lesly Fonseca Tundidor, Carla Gimeno Jaria, Eva Paià, Jaume Reus i Marta Pol Rigau, es podran veure al Centre Excursionista de Catalunya, a la Fundació Enric Miralles, al Reial Cercle Artístic, a La Pedrera-Casa Milà, al Museu Can Framis de la Fundació Vila Casas, al Museu Frederic Marès, al Museu de la Música de Barcelona, al Museu Picasso, i a diferents botigues del barri del Raval.
El recorregut s’amplia amb una sèrie de propostes en col·laboració amb El Born Centre de Cultura i Memòria, Cercle Artístic de Sant Lluc, Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, L’Alternativa-Festival de Cinema Independent de Barcelona, CASA SEAT, CCCB-Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el Centre Cívic Soledat Sans Serafini, el Centre d'Art Tecla Sala, la Fundació Joan Miró, el Pavelló de la Fundació Mies van der Rohe, el Museu Nacional d'Art de Catalunya, La Capella, Santa Mònica, i el Zumzeig.
Per a enriquir la programació del festival, i sota la coordinació general de Laura Arensburg, el LOOP City Screen mostrarà diverses propostes d'imatge en moviment al llarg del circuit de galeries comercials i espais alternatius de la ciutat.
Destacar de la programació a l’artista Alex Reynolds, premiada a la 8a edició del Premi de Videocreació dels Centres Territorials del Sistema Públic d'Equipaments d'Arts Visuals de Catalunya, Santa Mònica, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i LOOP. L’artista va presentar el seu treball Billie y Nilo [Billie i Nilo] el passat 29 d’octubre al M|A|C Mataró Art Contemporani.
El Premi de Videocreació té com a propòsit promoure el treball d’artistes que destaquen pels seus plantejaments innovadors en el procés de creació en el món de les Arts Visuals. Amb aquest premi es vol impulsar la coproducció d’un projecte en l’àmbit de les arts contemporànies que incorpori el vídeo com a element únic o parcial en el conjunt de la proposta. L’objectiu és formular accions estratègiques que puguin desenvolupar-se en xarxa, incrementant la visibilitat en el territori i la presència internacional.