La sala d’exposicions temporals del Museu de l’Aquarel·la de Llançà exposa la mostra de fotografia presentades a la tretzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local. L’exposició que està organitzada per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, està formada per un total de 22 fotos d’un total de 42 treballs fotogràfics, que es van presentar a la tretzena edició del Premis, centrada en l’any 2021.
Temes com la pandèmia del coronavirus segueix present en moltes de les imatges, però d’una manera molt diferent de com ens la van mostrar al 2020, és a dir, sembla que hi ha una mirada més esperançadora, més lliure de la por que ens va amenaçar a tots en els primers mesos de la Covid-19. Les vacunacions i les activitats més o menys massives (tot i que amb restriccions) ens donen una altra perspectiva de la vida després de la irrupció del coronavirus, una visió que de mica s’acosta a la normalitat que teníem abans.
Aquesta col·lecció de fotografies dona també protagonisme a la natura. La seva violència impressionant i aclaparadora apareix en l’erupció del volcà de Cumbre Vieja o en els incendis a l’Empordà, cal remarcar la imatge guanyadora de David Borrat i Martos titulada Incendi forestal al massís del Montgrí realitzada a Bellcaire d’Empordà el 22 de juliol del 2021. Segons el jurat aquesta fotografia “fascina per la seva plasticitat. A més, la imatge informa del desastre natural i fa evident la dimensió de l’ésser humà davant la magnitud de la natura”. També cal destacar algunes imatges d’animals i paisatges, retrats, esports i protestes al carren, que acaben de donar forma a aquesta memòria polièdrica del 2021, molt ben explicada a través de les càmeres d’un total de quinze professionals.