canal-mnactec-1280-150

Notícies

Temporada Alta s'inicia amb "L'adversari" de Julio Manrique

Temporada Alta s\'inicia amb \
bonart girona - 16/10/22

El 7 d’octubre es va estrenar el Festival Temporada Alta al Teatre Municipal de Girona amb l’obra L’adversari dirigida per Julio Manrique i interpretada per Pere Arquillué i Carles Martínez. Un espectacle dirigit per Julio Manrique que explora la magnitud de l'autoengany i la importància de mantenir les aparences. El muntatge està basat en l'obra homònima d'Emmanuel Carrère, que explica la història real de Jean-Claude Romand, que va fingir ser un metge que treballava a l'OMS i abans que la seva família descobrís la mentida, va decidir assassinar-los a tots. Sobre l'escena, Manrique presenta un diàleg entre el mateix Carrère (Pere Arquillué) i Romand (Carles Martínez) a través d'una relació epistolar que van mantenir mentre l'autor escrivia el llibre. A més, Arquillué es posarà en la pell de diversos personatges.

Manrique ha detallat que en aquest muntatge es reconstruirà com Romand va crear i mantenir una mentida durant 18 anys. El cas del francès va sortir a la llum el 1993, quan va assassinar els fills, la dona, els pares i el gos. Posteriorment va intentar suïcidar-se cremant la casa però no ho va aconseguir i va acabar hospitalitzat.

"Quan va sortir de l'hospital tothom sabia la veritat", ha explicat Manrique. "En només tres dies" la societat va descobrir que l'home havia fingit ser metge i treballar com a investigador a l'OMS. En el moment en què la seva mentida estava a punt de sortir a la llum, l'home va preferir matar la família abans que admetre l'engany.

Arran d'aquest cas, l'escriptor Emmanuel Carrère es va interessar per Jean-Claude Romand i va acabar escrivint un llibre sobre el cas. Ara, Manrique -que s'ha declarat seguidor de l'autor-, ha decidit portar aquesta obra al teatre amb un muntatge que porta el mateix nom de l'obra: 'L'adversari'. Per fer-ho, ell mateix ha adaptat el llibre conjuntament amb Cristina Genebat i Marc Artigau.

Manrique ha assegurat que cap dels tres tenia clar "per on començar" fins que finalment van veure que "es tractava d'un diàleg entre l'autor i el criminal". Per això van optar per escollir dos actors (Carles Martínez i Pere Arquillué) i a partir d'ells dos reviure l'atmosfera de Jean-Claude Romand.

El Festival Temporada Alta, està format pels grans noms de l'escena internacional, que comparteixen escenari amb el talent nacional i les propostes emergents. Des de l’organització es vol oferir una programació àmplia i variada, una mostra de les tendències del moment. I Actualment s’està treballant per incorporar gèneres i propostes de tota mena (circ, dansa, música en directe i cinema) a una programació complementada amb un bon nombre activitats. L'interès per atraure i convèncer tota mena de ciutadans, amb gustos i interessos diversos, ha convertit Temporada Alta en una cita ineludible.

Pel que fa a les activitats paral·leles a la programació d’enguany, el Temporada Alta organitza activitats obertes al públic com la postfunció Hamlet, la prèvia. La gran Farsa (Els jutges no porten botons vermells a la toga), que és una activitat exclusiva, el lliurament del XVI Premi Quim Masó, la prefunció La vida es sueño, la postfunció Loco Amoris, Lacrimosa i la prefunció Opening night, la prèvia Bonobo, etc...

Nial nou-180x178banner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90