Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Certàmens

La Fira Swab 2022 interpreta la realitat postpandèmica

Aquest any el Palau Italià acull  la Swab Barcelona 2022 amb més de 70 galeries

bonart barcelona - 08/10/22

Carolina Diez-Cascón, directora artística del Sawab, explica que aquest any es tracta d’una edició molt especial. Diferents artistes d’arreu del món aporten una visió nova, una interpretació postpandèmica de la realitat: nous paisatges, elements gairebé alienígenes, molts colors i fins i tot alguna nota de surrealisme son la tendència majoritària. 

Com és habitual, el Swab Barcelona compta amb el seu Programa General en el que participen galeries i artistes nacionals i internacionals. Tot i acollir obres molt diferents d’edicions anteriors, la fira no oblida que una part de la seva essència són els artistes emergents; artistes joves que donen frescor a l’esdeveniment, marcant les noves tendències de l’art contemporani. És per això que, a més dels programes habituals, la fira continua apostant per donar espais com el MyfAf, el Swab Seed i el Swab Emerging a noves generacions d’artistes i galeries que volen iniciar-se a les fires d’art. Així ho reafirma Mª Àngels Torras, patrona de la Fundació Lluís Coromina: Cada any anem consolidant nous reptes, tant siguin galeries joves, espais per noves generacions, com espais dedicats a crear conceptes i reflexió. I sempre hi ha hagut una mirada cap a la oportunitat. 

La Fira Swab 2022 interpreta la realitat postpandèmica

El caràcter internacional del Swab fa que diferents identitats i contextos es mostrin plasmats de diferents formes, creant un espai que més que contemplatiu, convida a la reflexió i la interacció amb el visitant. Joaquín Diez-Cascón, director del Swab Barcelona, declara: "un programa que crec que està interessant aquest any que és “de l’orient al Mediterrani”, en el qual tenim quatre galeries que son de Turquia, Argèlia i Líban, que no havien vingut mai a Espanya. És interessant veure també aquesta cultura i aconseguir aquesta cooperació i que d’alguna manera Barcelona torni a ser la capital del Mediterrani". En aquest sentit, Reyes Martínez, galerista de SET ESPAI D’ART també explica que en aquesta edició han volgut crear un diàleg entre dos artistes on el treball amb la recuperació de materials i la reflexió envers el mediambient en son els motius principals.

Les realitats post pandèmia han creat, a més de noves variants de l’art, noves maneres de difondre’l. Per als artistes més joves, les autopublicacions han estat una via per obrir-se pas en un món confinat; d’altra banda, el format videoart ha donat la possibilitat que per primera vegada artistes de El Salvador hagin pogut difondre l’obra Nous Territoris: El Salvador d’una manera més econòmica. 

Artistes, galeristes i col·leccionistes comparteixen la il·lusió i les ganes de tornar a reviure i gaudir l’art en aquest Swab post pandèmic que aquest cap de setmana ha obert les portes al públic general. Raquel Borrego López

 

Vídeo: Carlus Camps i Alexandra Planas.

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px