canal-mnactec-1280-150

Notícies

La Fundació ”la Caixa” i la Generalitat col·laboren per recuperar 11 monuments del gòtic català

La Fundació ”la Caixa” i la Generalitat col·laboren per recuperar 11 monuments del gòtic català
bonart barcelona - 04/10/22

La Fundació ”la Caixa” i el Departament de Cultura de la Generalitat col·laboren per recuperar onze monuments del patrimoni català a través del programa Temps de Gòtic. El projecte, finançat íntegrament per la Fundació “la Caixa”, compta amb una dotació de 6,34 milions d’euros. L’objectiu del programa passa per posar en valor, millorar i conservar el llegat patrimonial gòtic de Catalunya mitjançant la restauració, protecció i difusió d’aquest patrimoni, tot estimulant el territori i dinamitzant-lo a nivell cultural, social i econòmic.

La primera de les accions d’aquest projecte que veu la llum és la de la Seu de Manresa (Barcelona), de la que s’ha restaurat integralment el frontal florentí. D’altra banda, s’està acabant el projecte d’obra de l’antic Palau Episcopal, avui Museu d’Art de Girona, al qual es preveu crear una nova coberta pel saló del tron, amb adequació del lluernari adjacent i es faran actuacions a la resta de cobertes. També es crearà un nou accés per a la supressió de barreres arquitectòniques.

En fase de licitació de les obres es troba el projecte per restaurar el claustre gòtic del Monestir de Santes Creus a Aiguamúrcia (Tarragona), i la restauració d’un tram de la Muralla de Tortosa. La resta d’actuacions d’aquest programa seran a: l’Església Sant Llorenç de Lleida, a l’Antic Hospital de Cervelló (Barcelona), l’Església de Santa Maria de la Plaça de Sanaüja (Lleida), l’Església de Sant Domènec de Girona, el Castell de València d’Àneu a Alt Aneu (Lleida), així com la Catedral de Santa Maria i els Reials Col·legis de Sant Jaume i Sant Maties de Tortosa (Tarragona), que es troben encara en fase d’aprovació del projecte.

La Fundació ”la Caixa” i la Generalitat col·laboren per recuperar 11 monuments del gòtic català

Col·laboració estreta durant els últims 14 anys

Des de 2008, el Departament de Cultura de la Generalitat i la Fundació ”la Caixa” han treballat de la mà per recuperar patrimoni català a través de quatre grans programes de col·laboració dirigits a realçar alguns dels monuments més valuosos i emblemàtics de Catalunya. En total, l’entitat ha destinat 34 milions d’euros a recuperar patrimoni català a través dels projectes Romànic Obert (81 monuments i 18,27 milions), Cellers Cooperatius (8 cellers i 3,62 milions), Temps de Gòtic (11 monuments i 6,34 milions) i Patrimoni en Acció (11 actuacions i 5,8 milions), els dos últims vigents a l’actualitat. Aquests programes han nascut també per fomentar l’ús i el coneixement d’aquest patrimoni i oferir a tots els ciutadans una forma diferent de veure’l i viure’l mitjançant l’acció directa de rehabilitació, restauració i millora dels serveis.

Baner-generic-180x180_banner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1