Banner-HCB-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

"Els camins de l’abstracció" a la Fundació Catalunya La Pedrera

\
bonart barcelona - 27/09/22

La Fundació Catalunya La Pedrera acollirà, sota el títol Els camins de l’abstracció, 1957-1978. Diàlegs amb el Museu d’Art Abstracte Espanyol, una ambiciosa ampliació del projecte itinerant que ha posat en marxa la Fundació Juan March i el Museu d’Art Abstracte Espanyol de Conca. El projecte itinerant, que es podrà visitar del 29 de setembre del 2022 al 15 de gener del 2023, aplega més de quaranta obres que no només resumeixen l’abstracció de la segona meitat del segle XX a Espanya, sinó que cadascuna de les cinc seus que configuren la itinerància –el Centre José Guerrero de la Diputació de Granada, la Fundació Catalunya La Pedrera, el Meadows Museum SMU de Dallas (EUA) i el Ludwig Museum Koblenz– aporten i adquireixen caràcters específics segons les particularitats de cada institució, el context i el públic a què va dirigida.

A la Fundació Catalunya La Pedrera, l’obra dels artistes abstractes espanyols del museu entrarà en diàleg amb alguns dels màxims representants de l’abstracció internacional. A la Pedrera l’abstracció lírica i gestual, l’expressionisme abstracte, l’abstracció geomètrica o la pintura de camps de color estarà representada per l’obra dels artistes internacionalment coneguts Mark Rothko, Alberto Burri, Willem de Kooning, Hans Hartung, Jean Dubuffet, Helen Frankenthaler o Jackson Pollock, que compartiran espai amb artistes nacionals la trajectòria dels quals ha tingut un important impacte arreu del món com Elena Asins, Sara Grilo, José Guerrero, Eva Lootz, Manuel Millares, Pablo Palazuelo, Antonio Saura, Soledad Sevilla, Antonio Tàpies, Jordi Teixidor, Gustavo Torner, Fernando Zóbel i José María Yturralde, entre altres, o escultors com Jorge Oteiza, Eduardo Chillida i Martín Chirino. Per la seva banda, i en parel·lel, la Fundació Suñol exhibirà també una selecció d’obres del Museu d’Art Abstracte Espanyol a Conca de la Fundació Juan March en diàleg amb la Col·lecció Suñol Soler. La mostra Mirades creuades, comissariada per Glòria Picazo, tracta del col·leccionisme com una mirada cap a l’art en revisió contínua i contraposarà el col·leccionisme de dos mecenes fonamentals: Fernando Zóbel i Josep Suñol Soler. 

A la imatge: Rafael Canogar. Toledo, 1960. Col·lecció Fundació Juan March, Museu d’Art Abstracte Espanyol, Conca. ©Rafael Canogar, VEGAP, Barcelona, 2022

Eude, genericBanner-Flama-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88