Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

L’Ajuntament de Girona restaura les escultures de Plensa i de Piculives

L’Ajuntament de Girona restaura les escultures de Plensa i de Piculives
bonart girona - 15/09/22

L’Ajuntament de Girona ha finalitzat aquesta setmana les tasques de restauració i actualització de les escultures gironines Capsa de llum, de Jaume Plensa, i Homenatge a Pau Casals, de Piculives. Totes dues peces tenen més de 20 anys i era necessari fer-hi tasques de conservació per garantir la seva perdurabilitat.

“Aquestes accions tenen l'objectiu de mantenir i cuidar l'art urbà, que és patrimoni de la nostra ciutat”, ha assegurat el vicealcalde i regidor de Cultura del consistori, Quim Ayats, qui considera “importantíssim fer visibles i donar el merescut reconeixement a l’obra i l’artista que la va crear, contribuint, alhora, a apropar la riquesa escultòrica a la ciutadania per tal que la puguin conèixer, valorar-la i tenir-ne cura”.  

En el cas de l’escultura Capsa de llum, s’ha substituït el sistema d’il·luminació original, que havia quedat obsolet, per un sistema millorat de tecnologia LED, d’acord amb el projecte de tècnic de renovació de l’escultura autoritzat per Jaume Plensa. Precisament aquest vespre es faran les darreres proves de llum abans de reomplir d’aigua el petit estany que l’escultura té a la base, un dels elements característics de l’obra de Plensa. Les actuacions també inclouen la neteja integral de l’escultura i la impermeabilització de la part superior de la peça.

L’obra s’havia vist alterada al llarg dels anys per factors mediambientals i físics, com els canvis de temperatura, les vibracions del trànsit rodat o el vandalisme; factors químics, com la pol·lució, i factors biològics, com l’acumulació d’excrements d’aus o el creixement de plantes. La restauració i canvi d’il·luminació ha anat a càrrec de l’empresa Impros i la il·luminària és d’iGuzzini Ibèrica. L’import total de la intervenció ha estat de 20.422,83 euros (IVA inclòs).

Pel que fa a Homenatge a Pau Casals, de Josep Bosch “Piculives”, els treballs s’han centrat en la conservació i restauració completa de l’obra. L’exposició de la peça a les inclemències del clima posaven en perill la seva integritat, i feien imprescindible les tasques de restauració, consolidació i conservació preventiva realitzades. 

Concretament, s’ha netejat la capa de brutícia general ocasionada en part per la pol·lució atmosfèrica i la humitat, que havien alterat el color homogeni de la pedra; s’ha eliminat la presència puntual de pintura i grafits, i s’han arreglat les fissures i la pèrdua de material petri a les esquerdes. L’actuació ha tingut un cost de 4.779,50 euros l’ha dut a terme la restauradora gironina Clara Oliveras.

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014banner-oro-180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90