FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Dones. Imatges fragmentades" al Museu Etnològic i de Cultures del Món

bonart barcelona - 15/09/22
Baner_SantiMoix_Bonart_180x180Banner-Anastasia-180x180px_v1-cat

El Museu Etnològic i de Cultures del Món presenta l’exposició Dones. Imatges fragmentades, que es podrà visitar a la seu del carrer Montcada del 16 de setembre al 12 de març. La mostra recull un centenar de fotografies de dones de diversos continents procedents dels arxius fotogràfics del museu i de la Fundació Folch. Van ser realitzades entre les dècades de 1950 i 1980 durant les expedicions que constitueixen l’origen del museu. Dones. Imatges fragmentades se submergeix en aquest fons des de la contemporaneïtat, en una doble mirada antropològica i visual que es complementa amb una petita selecció de peces de les col·leccions que es conserven al museu, vinculades a les fotografies i a les dones. 

La mostra està estructurada en un espai introductori i dos àmbits diferenciats. L’espai d’introducció presenta el projecte, i desplega una petita reflexió visual i textual entorn dels viatges, els quaderns de camp i els mapes. En el primer àmbit s’exposa una selecció de fotografies que es distribueixen per les parets agrupades en petits relats, com els retrats, les maternitats, les joies, l’aigua, la quotidianitat, o el colonialisme. Aquest espai convida a qui observa a reflexionar sobre la seva pròpia mirada, a qüestionar-se la seva posició.  

El segon àmbit està dedicat a la intervenció La memòria de les aranyes, de l’artista Mercis Rossetti, conceptualitzada expressament per a aquest projecte. Rossetti parteix d’una segona selecció de fotografies (algunes coincidents) que, retallades, fan un zoom sobre detalls, sobre fraccions, en unes composicions que conformen noves fotografies.   
Dones. Imatges fragmentades ha estat comissariada per Ainize González (selecció de peces i textos) i Mercis Rossetti (intervenció artística).

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88