0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

La Fundació Arranz Bravo presenta "Cangeles" de Michael Lawton

La Fundació Arranz Bravo presenta \
bonart l'hospitalet de llobregat - 08/09/22

La Fundació Arranz Bravo presenta el 15 de setembre, en el marc de Bcn Gallery Weekend, l'exposició Cangeles de Michael Lawton, que es podrà visitar fins al 20 de novembre del 2022.

Cangeles és un projecte artístic de Michael Lawton (1980, Sheffield, Regne Unit), el qual hibrida la pràctica pictòrica i l’escriptura. Lawton alterna de manera natural totes dues disciplines, però a Cangeles per primera vegada les ha treballat simultàniament.

Es tracta d’un projecte de llarg recorregut, iniciat el setembre de 2019 en el marc d’una residència a Hangar, i desarrollat durant el primer confinament pandèmic. Lawton començà llavors a escriure una novel·la de ficció (Cangeles Book One: The Map Makers), que per la present exposició ha sintentitzat en 10 breus capítols. El text s’emmarca en una ciutat suburbial fictícia, en que l’autor descriu potents imatges visuals que l’interessa narrar: un graner abandonat, un descampat en ruïna, una biblioteca plegada de vida, un hivernacle, un enllaç matrimonial imaginari, una inundació d’un laboratori… Escenaris i impressions que Lawton trasllada sobre la tela pictòrica, a través d’un estil celebratiu, fogós i vital. Malgrat l’aparença especulativa del seu relat, Michael Lawton és un artista que vol reflexionar sobre el món actual.

L’autor considera que és en els suburbis de les grans ciutats on es posa en joc el món contemporani, a través de l’encreuament de d’una rica multiplicitat de realitats naturals, tecnològiques i culturals. Totes aquestes situacions Lawton les absorveix pictòricament a través d’unes formes i uns cromatismes encesos amb els que el pintor, des d’una actitud utòpica i optimista, vol representar les atmosferes del nostre món artificial i pixelat. En el fons, el seu treball artístic és una resposta a una pregunta existencial: “D’acord, aquí estem. I ara què?”

SS_Bonart-180x180-OnlineBaner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal