0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

Antoni Vila Casas i Roser Capdevila, medallas d'or de la Generalitat de Catalunya

Antoni Vila Casas i Roser Capdevila, medallas d\'or de la Generalitat de Catalunya

El cap de l’Executiu ha lliurat aquest vespre la Medalla d’Or de la Generalitat a la il·lustradora i al mecenes i empresari, en una cerimònia a Mollet del Vallès que ha obert els actes institucionals de la Diada

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha lliurat aquest vespre la Medalla d’Or de la Generalitat a la il·lustradora Roser Capdevila i al mecenes i empresari Antoni Vila Casas, dels quals ha destacat que “són un exemple de com es construeix la nació” i ha posat de relleu “la seva capacitat d’oferir-nos elements que empoderen la ciutadania i ens cohesionen com societat, que ens permeten arribar arreu, arribar a tothom i ajudar a entendre el país sencer”. “Un país que vol ser lliure, mai pot deixar de construir nació”, ha reblat.

El president Aragonès i Antoni Vila Casas

 

El cap de l’Executiu ha destacat “la vitalitat, l’energia i la creativitat” de Roser Capdevila, que ha creat “un imaginari col·lectiu en llengua catalana, que hem de reivindicar i revitalitzar per seguir fent avançar l’ús social del català”. D’Antoni Vila Casas ha subratllat que “el món de l’art contemporani català no s’entén sense la seva tasca”. I ha afirmat que “tota cultura amb voluntat de ser necessita la visió, el compromís i la sensibilitat d’Antoni Vila i Casas”.

Pere Aragonès ha expressat el seu agraïment en nom del Govern de Catalunya als dos guardonats i ha fet notar que “són i seran font d’inspiració per a les generacions presents i futures, pels valors i els compromisos compartits, que representen el que és avui Catalunya”.

El president Aragonès lliura la medalla d'or de la Generalitat a Roser Capdevila

 

La Medalla d’Or, màxima distinció honorífica que atorga la Generalitat de Catalunya, es va crear l’any 1978 per distingir aquelles persones que han prestat serveis eminents i extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic.

Amb el lliurament de la Medalla d’Or, que s’ha fet aquest vespre al Parc dels Colors de Mollet del Vallès, s’han obert els actes institucionals amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. La cerimònia s’ha iniciat amb la hissada de la senyera per part de la formació de la guàrdia d’honor del Cos de Mossos d’Esquadra.

 

Els guardonats

El Govern va acordar el passat 26 de juliol atorgar la Medalla a Roser Capdevila perhonorar la trajectòria de la il·lustradora catalana, coneguda internacionalment pels personatges de Les Tres Bessones, i a Antoni Vila Casas per distingir aquest mecenes cultural pel seu compromís amb el país i la seva capacitat catalitzadora de la riquesa artística de Catalunya. 

L’obra de Roser Capdevila ha estat traduïda a 35 llengües i la sèrie de dibuixos animats de les populars germanes s’ha emès a 158 països. És un exemple de l’èxit que es pot assolir amb l’audiovisual català i un referent en l’àmbit. Per la seva banda, Antoni Vila Casas, amb la creació d’una xarxa d’espais museístics en diversos punts de la geografia catalana, ha aconseguit apropar l’art contemporani al conjunt de la ciutadania. 

SS_Bonart-180x180-Onlineinclassificables

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88