banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

Activitats de tardor al Centre Cultural La Mercè

Activitats de tardor al Centre Cultural La Mercè
bonart girona - 01/09/22

El Centre Cultural La Mercè acollirà més d’una trentena d’activitats durant la tardor del proper curs escolar 2022-2023, entre les quals destaquen els homenatges als escriptors Aurora Bertrana, Gabriel Ferrater i Joan Fuster, i a l’artista Quim Corominas, així com les exposicions de Tura Sanglas i Mercè Ibarz. El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, ha remarcat “oferim des de la Mercè una programació cultural de país, potent i complerta per recordar i homenatjar a escriptors catalans com Fuster, Ferrater, Pla, Bertrana, i  també amb intel·lectuals i artistes locals a qui continuem donant suport i projectant, sense oblidar les activitats culturals organitzades per l’associacionisme gironí”.

Quant al reconeixement a Aurora Bertrana, el dia 15 de setembre tindrà lloc l’acte “Moviments Bertrana”, organitzat conjuntament amb la Fundació Prudenci Bertrana, que comptarà amb les intervencions de Txell Bonet, Josep Maria Fonalleras, Mercè Pons, Gal·la Pont, Queralt Albinyana, Mariàngela Vilallonga, i l’acompanyament del trio de jazz format per Marta Roma, Èlia Bastida i Leonor Falcón. L’homenatge continuarà amb l’exposició “Aurora”, de l’artista Cati Salazar, entre el 22 de setembre i el 21 d’octubre.

Amb motiu de la publicació del llibre d’artista El meu cementiri marí, amb els poemes de Valery i les il·lustracions de Quim Corominas, aquestes es mostraran en una exposició inèdita a La Mercè, entre el 17 i el 21 d’octubre. La mostra s’inaugurarà el 19 d’octubre amb el diàleg “Quim Corominas pinta Paul Valery” entre Antoni Puigverd i el mateix artista, i comptarà amb el recital musicat de Josep Tero. 

En el cas de la celebració de l’Any Ferrater, l’equipament gironí acollirà la “Vetllada d’homenatge a Gabriel Ferrater”, organitzada el 28 de setembre conjuntament amb la Càtedra Joan Vinyoli de poesia contemporània de la Universitat de Girona, que posarà en diàleg el poeta amb la figura de Vinyoli. Hi participaran Carles Dachs, Àngels Moreno, Chantal Poch, Marc Rovira i Elisenda Bautista.

Enguany també se celebra a La Mercè el centenari del naixement de l’escriptor Joan Fusteramb dues activitats. D’una banda, se li dedicarà el Club Trias de lectura d’assaig de tardor, en col·laboració amb la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la Universitat de Girona, que començarà el 4 d’octubre. D’altra banda, es farà el cicle “Joan Fuster, escriptor d’idees”, que inclourà les taules rodones Una idea de política i Una idea de la literatura, així comel recital de Josep Pedrals, els dies 13, 26 i 30 de novembre.

Tancaran la programació d’humanitats la darrera Ruta Josep Pla a Girona, el 2 d’octubre; les activitats de Bòlit Pensament, amb Julià Guillamon, Adrià Pujol i Eudald Espluga, els dies 3 i 9 de novembre, i dos monogràfics de l’Aula d’escriptura, amb Cristina Massanés al llarg del mes de setembre, i amb Maria Callís entre novembre i desembre.

Pel que fa l’Escola Municipal d’Arts, a més de les exposicions ja esmentades, destaquen  la mostra de gravats “Vuit serps i més”, de Tura Sanglas, que tindrà lloc del 29 de setembre a l’11 de novembre, i “Transitant entre fils”, amb l’obra tèxtil de Mercè Ibarz, que es farà del 17 de novembre al 13 de gener. Completaran el programa de tardor les exposicions “Mentres tant”, entre el 27 d’octubre i el 23 de novembre, amb aquarel·les d’Antonia Roig Perera; les obres de Marc Lorente i Mahuel Forchini, que s’exposaran dins del cicle “Escultures al claustre” entre el 13 de setembre i el 4 de novembre, i entre el 8 de novembre i el 23 de desembre, i els murals d’Alex Silva i Meravella Rodríguez, que s’ubicaran al plafó d’Art propi entre el 5 i el 21 d’octubre i entre el 26 d’octubre i el 25 de novembre.

Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1Baner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90