canal-mnactec-1280-150

Certàmens

XII Biennal de Fotografia Xavier Miserachs

XII Biennal de Fotografia Xavier Miserachs
bonart palafrugell - 30/08/22

Des del 30 de juliol fins al 9 d’octubre de 2022, Palafrugell acull la XII Biennal de Fotografia Xavier Miserachs. 

En aquesta XII edició, la Biennal presenta la primera retrospectiva a l'Estat de Sabine Weiss (1924-2021), llegenda de la fotografia humanista francesa. Les seves obres formen part de diverses col·leccions a tot el món, com la de Museus d'Art Modern de Nova York i Kyoto, el Metropolitan Museum of Art o l'Art Institute of Chicago. La mostra reuneix gairebé 120 imatges representatives de la seva carrera i seleccionades per la mateixa autora, que van morir el mes de desembre passat.

Entre la resta d'exposicions, se li retrà homenatge a la figura de Ferran Freixa. És autor de la generació de fotògrafs catalans dels anys setanta, i es podrà veure la mostra Tornar al Marroc: un diari de viatge que recull fotografies inèdites de dues estades que l'autor hi va fer el 1987 i el 1992. També s'hi podran veure, entre d'altres, una exposició dedicada a Antoni Campañà i una altra que commemora el centenari de Francesc Català-Roca. Pel que fa al primer, es reunirà una selecció de fotografies centrades en el paper de la dona durant la Guerra Civil. Pel que fa a Català-Roca, la Biennal organitza i produeix l'exposició Dones, amb més de 60 còpies i que ens apropa a la mirada de l'autor cap a les dones.

La Biennal de Fotografia Xavier Miserachs també ha preparat un programa d'activitats gratuïtes amb un extens programa d'activitats complementàries gratuïtes. Per exemple, hi haurà un debat entre els fotoperiodistes Sandra Balsells i Emilio Morenatti sobre l'ètica i la pràctica del fotoperiodisme; la presentació del projecte Quan tot s'enfonsa, d'Anna Surinyach i Agus Morales i la projecció del documental La capsa vermella. La guerra infinita d'Antoni Campañà.

La-Galeria-201602-recursbanner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px