banner-1280x150-gene

Notícies

Inauguració de la 22a edició del FITAG al Teatre Municipal de Girona

Inauguració de la 22a edició del FITAG al Teatre Municipal de Girona
bonart girona - 01/07/22

El dia 23 d’agost es va inaugurar la 22a edició del Festival de Teatre Amateur de Girona (FITAG) amb la representació de l’espectacle teatral d’El Mirall de Blanes a les 19:00 hores al Teatre Municipal de Girona.

A l’acte d’inauguració hi van ser presents Jordi Camps i Vicente per part de la Diputació de Girona i actual alcalde de Vidreres, Joaquim Ayats, vicealcalde de Girona i Martí Peraferrer i Vayreda, director del Fitag.

En paraules de Peraferrer “amb aquest festival proposem una experiència vital teatral de cinc dies intensos, en una ciutat ideal i amable com és Girona, on tots els equipaments culturals teatrals obres les portes per donar vida a la gran i disposada àgora d’amants del teatre, els que el fan i els que el miren, i esdevé així un punt de trobada ple de vivències inolblidables per a tothom que s’acosta al FITAG- Girona”. El director del Fitag també ha volgut remarcar que “estem orgullosos d’haver portat aquest esdeveniment teatral popular i de base a jugar a la primera divisió mundial dels festivals internacional de la seva categoria. I que malgrat aquests anys de pandèmia el festival torna a lluir amb l’esplendor, omplint teatres, generant noves oportunitats d’amistat i col.laboracions, i aportant experiències pedagògiques i enriquiment humà dins el nostre col·lectiu”.

Pel que fa al tema de FITAG als municipis aquest any el festival es durà a terme als municipis de Sant Pere Pescador (24 d’agost), Sant Gregori (24 d’agost) , Llançà (25 d’agost), Vidreres (25 d’agost), Maçanet de la Selva (26 d’agost) i Lloret de Mar (26 d’agost).

Les companyies teatrals que actuen aquest any al FITAG 2022 són procedents de Catalunya, Colòmbia, Argentina, Lima, Donostia-Sant Sebastià, Kiiv (Ucraïna), Saragossa, Puebla (Mèxic), Langreo (Astúries), Barcelos (Portugal) i Carranque (Castella-la Manxa).

El festival durarà fins al 27 d’agost i hi actuaran un total de 29 grups participants arreu dels sis municipis de la provincia de Girona.

La-Galeria-201602-recursbanner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88