JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

Carrie Mae Weems arribarà a l'octubre al KBr Fundación MAPFRE

Carrie Mae Weems arribarà a l\'octubre al KBr Fundación MAPFRE
bonart barcelona - 26/08/22

El centre de fotografia KBr Fundación MAPFRE engega la seva programació de tardor i, a partir del 6 d’octubre, la fundació presentarà, a l’Espai 1, Carrie Mae WeemsUn gran gir dins del possible, comissariada per Elvira Dyangani Gosi.

Al llarg de la seva trajectòria, Carrie Mae Weems ha anat interrogant la història i ha qüestionat la visibilitat o invisibilitat dels qui han contribuït a la seva construcció mirant de subvertir, reconfigurar i influir en el discurs dominant.  En aquest sentit, ha fet servir els estereotips racials i sexuals, polítics, per expressar una profunda crítica al sistema i a la pràctica artística mateixa.

La mostra, una de les més àmplies que s’ha fet fins avui de l’autora al nostre país, recorre tota la seva trajectòria i en el seu muntatge combina un plantejament cronològic i conceptual. Les obres de Mae Weems es podran observar de manera simultània en tres espais de la ciutat comtal, el mateix centre KBr, Foto Colectania i el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

Exposició organitzada per Fundación MAPFRE en col·laboració amb Fundació Foto Colectania, Barcelona i Württembergischer Kunstverein, Stuttgart.

En el marc d’aquest projecte, el MACBA, Museu d’Art Contemporani de Barcelona, presenta la videoinstal·lació Lincoln, Lonnie, and Me.

A l’Espai 2, la Fundación proposa la iniciativa KBrFlama’ 22, un projecte que va néixer el 2021 amb l’objectiu de donar suport a la creació emergent i a les noves generacions de fotògrafs que inicien la seva trajectòria professional després d’haver-se format en les escoles de fotografia: Grisart, Idep Barcelona, IEFC i Elisava, Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona.

En aquesta edició, es presenten les obres de Nanouch Congost (Girona, 1999), Guillermo Fernández (Granada, 1991), Jordi Miquel Riera (Girona, 1977) i Sílvia Parés (Vic, 1997). Els seus projectes van ser seleccionats a través d’un meticulós procés de visionament, en el qual va participar el jurat format per Horacio Fernández, Carles Guerra, Joana Hurtado i Arianna Rinaldo.

Aquests quatre projectes abasten des d’una aproximació a l’entorn —sigui geogràfic o íntim— més proper als fotògrafs mateixos, fins a recerques sobre la manipulació del temps i els seus desdoblaments o la relació entre el so i la imatge.

A més, el centre KBr Fundación MAPFRE posarà en marxa la primera edició dels tallers de fotografia Get Real! (Obre els ulls!), un projecte concebut per al centre mateix per Arianna Rinaldo, editora gràfica «freelance», consultora de fotografia i comissària independent.

De la mà de reconeguts fotògrafs, s’abordaran els temes més rellevants de la pràctica fotogràfica contemporània: teoria, debat, inspiració, pràctica, revisió… l’objectiu dels quals és suscitar una trobada estimulant i enriquidora per als qui aspiren a la pràctica professional de la fotografia artística, ja s’hi han iniciat o simplement volen aprendre i gaudir en profunditat de tot el que la fotografia ofereix com a àmbit d’expressió i creació. Els tallers, amb una durada de quatre dies, es convocaran dues vegades a l’any; la selecció de participants es farà per revisió de «portfoli».

Aquest primer taller titulat Survival How to keep your creative spirit alive in your photographic practice, el farà la fotògrafa nord-americana Donna Ferrato del 20 al 23 d’octubre.

Les persones interessades a participar-hi poden presentar les seves candidatures en castellà, català o anglès fins al 10 de setembre.

Nial nou-180x178Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px