0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Certàmens

XIV Biennal de Fotografia d'Olot 2022

XIV Biennal de Fotografia d\'Olot 2022
bonart olot - 03/08/22

Un total de 38 artistes catalans i d’arreu del món (Argentina, Itàlia, Xile i França) participen a la XIV Biennal Olot de Fotografia que s’està duent a terme durant tot aquest mes d’agost a les localitats d’ Olot i Castellfollit de la Roca. A part de les exposicions de fotografia, l’organització de la Biennal ha informat que també s’han programat activitats paral·leles com xerrades i tallers de fotografia. 

El recorregut d’aquest any de la Biennal passa aquest any per l’Hospici, el Claustre del Carme, l’Arxiu Comarcal, els Catòlics, l’Orfeó Popular Olotí, Can Trincheria i la Biblioteca Marià Vayreda. També hi ha una exposició de fotografia de diferents artistes a l’Església vella de Sant Salvador de Castellfollit de la Roca.  

Cal destacar la sèrie fotogràfica realitzada a Roma de Rocío Cuevas (León) titulada Uno, ninguno y cien mil, inspirada en la novel·la de Luigi Pirandello al Claustre de l’Hospici. També cal fer esment dels treballs de Jordi Dot Serrat Silenci en moviment i Montserrat Marsal Collado Quatre germans i germanes, Sílvia Isach Saumell Catarsi, Mariona Giner (Barcelona) Refugi, Nèstor Rives Palma (Sant Just Desvern) Nuda vida, Laia Giménez Buenaventura (Madrid) Lepidópteros, etc...  a l’Església vella de Castellfollit de la Roca. 

Al espai del Orfeó Popular Olotí es pot visitar l’exposició de Carola Sepúlveda Fuentes (Providencia, Santiago) Luz Común i la de José Manuel Palomares Rodrigo (Madrid) Especulaciones domésticas

A Can Trinxeria hi ha la mostra de Guadalupe Arriegue (Argentina) Multiverso i a la Sala d’exposicions dels Catòlics Pep Busquet (Matadepera) presenta Imatge, cosa, concepte. Per altra part, es pot visitar la mostra d’Isaac Flores (Barcelona) Identitats vàlides a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i al Claustre del Carme la de Sandy Gutkowski (Argentina) Cecilia, Carlos Balsalobre (Alicante) Interiores, Lino Bielsa (Barbastro) Un instante de visión, Marta Pareja Cobos (Santa Coloma de Gramanet) Le Musée vivant o Exilio-Santiago Ramos (Madrid) Crow People. El col·lectiu Hydronium-Alejandra Morales (d’Hospitalet de Llobregat) presenta Planeta melancolia al Claustre de l’Hospici com també es pot apreciar la sèria fotogràfica de Gerardo Stübing Martinez (Paterna) Bio Haikús,  de Joan Ramell Perpinyà (Torelles de Llobregat) Rastres d’un missatge, Rocío Bueno Royo (Las Rozas) Hilo, entre altres artistes... 

Cal recordar que aquesta és la catorzena edició d’una Biennal que va començar l’any 1994 amb la voluntat de mostrar i ser altaveu de l’obra de fotògrafs joves i també un punt de trobada per als amants de la fotografia, segons ha volgut remarcar fons de l’organització. 

A part de les exposicions de fotografia, l’organització de la Biennal ha informat que també s’han programat activitats paral·leles com xerrades i tallers de fotografia com per exemple: el taller d’introducció a la fotografia nocturna, el taller de nitidesa i taller de nu (28 d’agost). Aquests tallers són oberts a tothom però cal inscriure’s prèviament. També s’han programat algunes activitats obertes a tota la ciutadania com el Photo-Phiral, que consisteix en portar una foto i endur-te’n una altra o Retrats al colodion, on tothom qui vulgui es podrà veure un retrat a un preu mòdic. Completarà el programa d’activitats la taula rodona a càrrec de Sandra Martorell i les presentacions d’autors o la Fira d’autor. 

Per altra part, cal fer esment dels guanyadors del premi Olotfotografia que aquest any són: Carola Sepúveda (Chile), Cinzia Naticchioni Rojas (Itàlia), Exílio, Emilio Santiago (Madrid), Laia Giménez (Girona); dels premis Visualkorner la guanyadora és Mariana Giner (Barcelona) i del Premi Beca Olotfotografia 2023 la guanyadora ha estat Ana Daganzo (Madrid). 

Cal recordar que la Biennal de Fotografia d’Olot es va inaugurar el passat divendres 29 de juliol al Museu de la Garrotxa d’Olot. 

Els horaris per visitar els Catòlics i Claustres del Carme són de dilluns a diumenge de 11 a 14 i de 16 a 19. Els dimarts està tancat. 

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1