0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

Assumpció Mateu i Pep Camps inauguren exposició al Castell de Calonge

Assumpció Mateu i Pep Camps inauguren exposició al Castell de Calonge
bonart sant antoni de calonge - 03/08/22

A partir del 6 d’agost a les 19.00 hores es podrà visitar les dues exposicions que aquest mes d’agost acull el Castell de Calonge i que són les dels artistes Assumpció Mateu i Pep Camps. 

Per una part, l’artista Assumpció Mateu exhibeix el seu darrer treball anomenat  Feeling Nature and the Universe, que és una proposta que  mostra la connexió́ que tenim amb l’univers. La seva obra ha evolucionat, del jo i el nosaltres, al món i a l’univers. De la recerca dels orígens i la connexió́ amb la natura fins a la darrera sèrie on amplia la connexió́ a l’univers; Feeling the nature and the Universe, Sentint la natura i l’univers. 

Amb l’etapa del Mediterrani, l’artista s’endinsava en les cultures que formen part del nostre mar, i els seus orígens, com el de la paraula escrita i de la civilització́ humana i la simbologia compartida entre aquestes cultures. Després, amb El Bosc cremat ens mostrava el paral·lelisme entre la pèrdua de natura i la pèrdua de la vida humana. Llavors, va entrar en un procés de treball directament relacionat amb la natura i els seus cicles vitals, les estacions, els processos naturals.

Ara, amb Feeling Nature and the Universe, Mateu  fa un pas més enllà i ens mostra la connexió que tenim amb l’univers. Des d’una llavor al cervell humà, com tot això està connectat a un disseny superior. 

En aquests nous treballs, Assumpció Mateu ens endinsa en un estudi gairebé antropològic sobre les nostres connexions amb el cosmos, sobre la natura del nostre planeta i més enllà. “Feeling Nature and the Universe” suposa un pas dins l’imaginari de l’artista, des de poemes visuals a obres de gran format, fetes en diferents èpoques però directament relacionades. 

Pintures, de Pep Camps 

La segona exposició és la de Pep Camps que presenta la mostra titulada  Pintures, i que és una exposició  que vol reivindicar, tal i com explica Camps, que el fet de pintar en aquests temps és un acte de resistència. Nascut a Girona, l’obra que exposarà al castell va des d’una selecció de la sèrie Pots d’essències fins a una evolució de la sèrie Ocells, que a Calonge es transforma en Un passeig amb ocells, així com algunes de les obres agrupades sota el títol Vinguts de les estrelles, entre d’altres. 

En aquesta exposició Pep Camps ha sabut reunir el coneixement del materials i de les tècniques pictòriques i l’ús de la figuració combinada amb elements abstractes per aconseguir noves realitats. Encara més, si el seu llenguatge artístic beu de l’art occidental, Camps està imbuït del pensament i la concepció del món orientals, i això traspua inevitablement en la concepció de la seva obra. 

En la seva obra Pep Camps ha utilitzat diferents materials, sempre amb la voluntat de recerca i de mantenir viva la motivació per continuar pintant i continuar el camí de recerca que el porta a reivindicar la pintura com un acte de resistència. Camps ha exposat a diferents llocs d'Espanya, també ho ha fet internacionalment, a Bangkok (Tailàndia), Zuric (Suïssa), Bèlgica i a diverses ciutats de França i Itàlia.

 Aquesta doble exposició es mantindrà oberta fins al 4 de setembre del 2022 en els horaris d’estiu del Castell de Calonge. 

banner-oro-180x180-geneLa-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88