0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

Torrent Pagès inaugura "Sense fi" al Parc dels Estanys

Torrent Pagès inaugura \
bonart platja d'aro - 29/07/22

El 30 de juliol a les 20 hores s’inaugura l’exposició temporal d’escultura de gran format Sense fi de Torrent Pagès al Parc dels Estanys de Platja d’Aro.

Aquesta exposició està formada per un total de dotze peces escultòriques, que han estat seleccionades amb  molta cura i que fan un repàs per les inquietuds formals i expressives de l’artista, especialment les més recents. 

D’inicis lligats a la pintura però de seguida a la recerca del volum i el dinamisme, Torrent Pagès juga amb les transparències i els reflexes per trencar amb les convencions de la mirada. El seu treball es caracteritza per una recerca de la fascinació cap als elements més bàsics que conjuguen les arts: els elements de la natura manipulats per suggerir noves realitats. Ha incidit especialment en el treball sobre l’aigua com a matèria escultòrica, fent dels remolins i el seu fluir un recurs artístic lligat íntimament a la seva pròpia naturalesa. 

Amb aquest conjunt, l’artista ens aproxima a experiències necessàriament artístiques, totes amb un tractament únic i exclusiu que les individualitza. Més enllà de la pròpia experiència, proposen també un joc de simbolismes molt suggeridor que lliga amb el món de l’espiritualitat, de la introspecció o de l’entorn natural. Els materials, que utilitza l’escultor per crear les seves obres són molt diversos com el ferro, el suro, el metacrilat, l’acer inoxidable o la fusta, incloent també l’aigua i els mecanismes tecnològics que permeten activar el moviment d’algunes peces. 

En paraules d’Alexandre Roa Casellas “Torrent Pagès conjuga, en definitiva, un treball intuïtiu i ple de significats reflexionats, compromès amb la forma i el sentit però també, i molt especialment, amb aquesta emoció específica del llenguatge artístic que consisteix en el descobriment d’alguna cosa que sempre hem tingut davant dels ulls”. 

Torrent Pagès es va iniciar al món de l’art en els anys 80 de la mà del pintor Josep Lloveras, que sempre l’ha considerat el “seu pare artístic”. L’any 1992 es va llicenciar en Belles Arts a Barcelona després d’haver obtingut una beca Erasmus per anar a Anglaterra. Va participar en el taller de Josep Guinovart a la Tecla Sala i als tallers de Sensologia de Joan Carles Bayod Serafini a la Facultat de Belles Arts. 

A  partir de llavors, l’escultor va començar un procés de recerca personal i espiritual que el porta a interessar-se per les cultures del món, els misteris de la vida i els avenços de la ciència i la salut. 

Pel que fa a la temàtica de les seves creacions es centra en la psicologia i la ment de l’ésser humà, els arquetips universals, els secrets de la naturalesa, els cosmos, etc... 

Des del 2004 el treball de Torrent Pagès està centrat en la investigació i la incorporació estètica de l’aigua, la llum i el so en les escultures i projectes. 

Pagès ha participat en exposicions, instal.lacions i accions individuals per arreu de Catalunya, Espanya, Itàlia, Gran Bretanya i França. També va treballar al costat del director de cinema Bigas Luna en l’exposició Ingestum, els fluids a l’IVAM. 

Aquesta exposició es podrà visitar fins al 12 de febrer del 2023 de dilluns a diumenge de 7 a 21 hors (juliol a setembre) i de 8 a 18 hores (d’octubre a febrer). 

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88