0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Certàmens

Neix la Biennal d'Arts Visuals Ricard Camí

Neix la Biennal d\'Arts Visuals Ricard Camí
bonart barcelona - 30/08/22

La Biennal d'Arts Visuals Ricard Camí neix com a continuació del Premi de Pintura Ricard Camí, que l'any 2019 va celebrar la 16a edició, tot renovant-se i adaptant-se als nous temps. La Biennal amplia l'abast cap a un concepte general de les Arts Visuals i dirigeix el reconeixement cap a projectes artístics i socials.

El certamen està impulsat i coorganitzat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, la Fundació Lluís Coromina i Bonart Cultural i té com a finalitat incentivar a artistes o col·lectius professionals perquè presentin projectes amb temàtica social, a la vegada que contribuir a la promoció i a la projecció dels artistes de les arts visuals.

La Biennal es convocarà cada 2 anys i s’hi podran presentar projectes inèdits (no realitzats prèviament) en qualsevol disciplina de les arts visuals (pintura, escultura, fotografia, vídeoart, dibuix/gravat, instal·lació i so, o combinació de totes elles) que tinguin com a temàtica algun dels ODS que marca l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible. Per a aquesta primera edició, els projectes hauran de centrar-se en el canvi climàtic i tots els seus derivats. 

La Biennal està dotada amb 1 premi de 3.000 euros, per al millor projecte d’Arts Visuals. A més d’aquesta dotació, es destinaran 1.500 euros a la producció del projecte, del qual es farà una exposició a l’Espai Isern Dalmau de la Fundació Lluís Coromina al setembre de 2023. També es reconeixeran fins a un màxim de 3 finalistes, amb 300 euros, com a suport als projectes presentats, que també formaran part de l’exposició.

Els projectes es poden presentar fins el 15 de novembre del 2022 a través del formulari d’inscripció que es troba a la web www.fcaixescatalanes.cat (ELS PREMIS). El jurat de la primera edició de la Biennal està format per Montse Badia, crítica d’art i editora d’A*DESK; Natàlia Chocarro, crítica d’art i assesora d'art de la Fundació Vila Casas; Belén Latorre, directora de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, Antonio Ortega, artista i docent i Ricard Planas, editor de bonart i director de la Fundació Lluís Coromina. 

El veredicte de jurat es donarà a conèixer a finals del mes de novembre de 2022. 

La-Galeria-201602-recursBonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88