BONART_BANNER_1280x150

Exposicions

Blanco Mora Art, nova galeria a Cadaqués

Blanco Mora Art, nova galeria a Cadaqués
bonart cadaqués - 08/07/22

A partir del 1 de juliol es van obrir les portes de la nova galeria d’art Blanco Mora Art al carrer Bellaire número 6 de Cadaqués amb una exposició permanent de tres mesos de l’escultor Eudald de Juana i dues exposicions temporals, la primera el dia 16 de juliol de Sofía Balut i Páez titulada El mundo de Sofía i la segona el dia 30 de juliol de Joaquín Lalanne La aventura del creador. La propietària de la galeria, Verónica Mora, ha transformat la seva antiga boutique de moda Blanco Mora en un espai expositiu. L’exposició d’escultura de l’empordanés Eudald de Juana s'inaugura el 16 de juliol i presentarà una selecció pròpia d'escultures en bronze i resina, que dialogaran alternativament amb les obres dels altres artistes.

Eudald és un jove escultor figuratiu, lleial al mestratge clàssic de la tècnica que utilitza com a eina indispensable per representar les seves idees. També explora en les formes amb derives existencials que activen l'inconscient, i que fan possible la bellesa dels grotesc i traspassen l'absolut de l'aparença. La tradició és per ell com la base sòlida que sosté la creativitat dels discursos futurs. Les seves escultures són molt commovedores i ens transporten al llunyà món de la mitologia, i com a antinomia, a la descarnada realitat del nostre temps.

Eudald de Juana Gorriz va nèixer el 1988 en una família d’escultors a Girona. Als 19 anys va iniciar els seus estudis de Belles Arts i va explorar diferents disciplines artístiques a la Universitat de Barcelona (UB). Al 2012 es va traslladar a Florència i després dels seus estudis en la Florence Academy or Art, es va convertir en el seu l’instructor principal en les disciplines d’escultura i dibuix. Al 2018 va retornar a Figueres per iniciar un nou projecte anomenat Geode Art Space amb el pintor Pau Marinel·lo. De Juana ha exposat en col·leccions privades de EUA, Canadà, Itàlia, España, França, Alemania, etc...

La segona exposició temporal serà la de Sofía Balut Páez que presentarà el seu darrer treball titulat El món de Sofia, que vindria a representar un recorregut complet en el camí d'aquesta jove artista uruguaiana que viu entre Barcelona i Punta del Este. Sofía és la neta de Carlos Páez Vilaró, el fundador de la coneguda Casapueblo, a Punta del Este. Amb una forta influència de diferents fonts artístiques, i començant des de molt jove a indagar-hi, es descobreix una amant de l'art de la pintura. Amb una paleta segura i elegant, ens introdueix al homenatge que li fa al mestre Picasso, i concretament a la seva obra les senyoretes d'Avignón, creada el 1906. Sofia reinterpreta la famosa pintura, retratant a tall cubista de Picasso 5 dones juntes en una composició i realitzant més de 20 retrats individuals d'elles, atorgant-les d'una personalitat pròpia. Sofia també exhibirà peces de ceràmica i dibuixos sobre paper amb un suau aire cubista, i la seva més actual col·lecció d'art digital en format NFT's.

Balut va créixer en una família d'artistes. Des de molt jove es va iniciar a la pintura i a l’any 2016 va obrir la seva pròpia galeria a Punta del Este, i al 2017 va començar a viure entre Barcelona i Uruguai.

Lalanne, artista i company sentimental

La guinda final la posarà l’artista uruguayà Joaquín Lalanne amb l’exposició La aventura del creador, que inclou un total de nou pintures a l'oli i set escultures, tancant així un virtuós cercle amb la suma de noves formes d'expressió amb fusta i ceràmica. Aquesta mostra reflecteix fidelment com es gesten els processos creatius i els profunds qüestionaments als quals responen. Joaquín pinta universos imaginaris en què es combinen elements iconogràfics com el cartró; mars i cels profunds i inabastables; figures que comparteixen protagonisme amb la Pantera Rosa, una orquestra de cambra, un solista o un filòsof, que constitueixen part de la paleta de personatges de l'artista uruguaià. El seu diàleg amb el Pop Art, amb l' arxiu de l' antiguitat greco-romana, amb la història de la pintura europea i els seus referents llatinoamericans han contribuït a configurar la seva inconfundible personalitat.

Joaquín Lalanne (Uruguai, 1989) va assistir als tallers dels pintors Miguel Herrera, Ignacio Iturria, Alvaro Amengual, Clever Lara, estudi dibuix amb Oscar Larroca (Uruguai), i a l'Acadèmia Taure (Barcelona, Espanya). Actualment treballa en tallers on s'especialitza en ceràmica i talla de fusta. L'any 2009 va guanyar una beca de la Fundació Antonio Gala (Còrdova - Espanya), i en finalitzar, es va traslladar a Cadaqués, on actualment viu i treballa amb Verónica Mora. Lalanne ha realitzat altres exposicions individuals des de l'any 2010, participant en fires com Pinta Miami, o Este ARTE, entre d'altres. Cal recordar que l’artista va arribar fa 12 anys a Cadaqués. En 2021, amb motiu del seu dècim aniversari de la seva primera mostra individual va presentar El somni del pintor, en que va realitzar una recerca de més de 350 “búsquedas representativas” al oli i a l’acrílic sobre cartró, on es van incloure estudis sobre pintors del Renaixement, arquitectura italiana, iconos arqueològics, estudis de color, de forma i de composició, entre altres.

Segons Lalanne “el títol d’aquesta exposició fa referència a que els quadres són fruit de viure el somni de pintar, de pintar cada dia amb la il.lusió, d’afrontar reptes pictòrics i de sentir la certesa constant que estàs avançant. En definitiva, és el fruit del desig de buscar i de l’alegria de trobar, com diuen per allà, la llibertat en arte implica aventura”.

Banner Didier 180 x 180 pxBaner-180x180-px

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90