BONART_1280x150

Notícies

Museu d’Història de Catalunya presenta el cicle estival "Veus joves d'arrel Mediterrània"

Museu d’Història de Catalunya presenta el cicle estival \
bonart barcelona - 04/07/22

El dimecres 6, 13, 20 i 27 de juliol la terrassa del Museu d’Història de Catalunya, esdevé l’escenari del cicle estival Veus joves d'arrel Mediterrània, quatre concerts de joves artistes que reinterpreten la música d'arrel tradicional amb una mirada contemporània. Modernitat i tradició es troben de la mà de músiques procedents de tots els racons del Mare Nostrum. Abnas dels concerts, el Museu d’Història de Catalunya ha programat visites guiades a l'exposició temporal Els Català, fotògrafs d'un segle. Una visita que permet endinsar-nos en l'ingent llegat de la família Català. Les seves imatges no només són testimoni dels moviments i corrents artístics i culturals que es van produir al llarg del segle XX, sinó que també formen part de la iconografia de la història del país. 

Cocanha. 6 de juliol a les 22h

Les veus de Cocanha ens convidaran a ballar projectant-se al ritme de la pulsació de panderetes, tambors de cordes i la percussió corporal de peus i mans. Porten el repertori tradicional en llengua occitana al seu terreny de joc per explorar amb sonoritats úniques, amb un missatge que vol qüestionar la misogínia i la relació amb la norma.

La gravetat de Coulomb. 13 de juliol a les 22h

Els pasdobles, balls plans, boleros i rumbes prenen protagonisme en aquest homenatge als gèneres de ball de places i envelats. L’encarregada de fer-ho és una formació que parteix dels sons tradicionals del flabiol, l’acordió diatònic i el clarinet baix, però que no defuig d’altres sonoritats, com la percussió, els pedals o noves harmonies que empatitzen amb el segle XXl.

Momi Maiga. 20 de juliol a les 22h

Amb les seves composicions, el jove músic, cantant i compositor senegalès Momi Maiga explica la història del viatge que emprèn tot ésser humà. Amb el percussionista català Aleix Tobias, l'excel·lent Marçal Ayats al violencel i el violinista mexicà Carlos Montfort estableix un diàleg dinàmic i constant entre cultures. Casamance, Mèxic i Catalunya es fonen en un mar de sons i ritmes transcontinentals que sorprenen a cada segon.

Tarta relena. 27 de juliol a les 22h

Concert amb el grup grup català de música vocal Tarta relena amb l'espectacle -Fiat Lux.

SS_Bonart-180x180-OnlineBanner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px