Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

Segona edició de Dalí de Figueres aquest estiu

Segona edició de Dalí de Figueres aquest estiu
bonart figueres - 01/07/22

A partir del mes de juliol fins al 4 de setembre l’Ajuntament de Figueres i la Fundació Gala-Dalí ha intensificat la presència daliniana a la ciutat amb el projecte Dali de Figueres,  fruit de la col.laboració entre les dues  institucions. 

Com a novetat d’aquesta segona s’han programat  diverses novetats com  l’ampliació de les projeccions nocturnes d’obra de Dalí. A més dels quatre edificis singulars que ja es van il·luminar l’any passat  ̶Torre Galatea, Ajuntament de Figueres, Casino Menestral i Escorxador ̶ s’hi afegeixen la plaça de les Patates, la façana de la Biblioteca i la plaça Catalunya.

Durant el juliol i l’agost, s’instal·laran 10 figures de 2 metres d’alçada amb retrats del geni empordanès en diferents etapes vitals, situats en espais importants en la trajectòria de l’artista figuerenc.

A més d’aquestes accions que es desenvoluparan cada dia, se celebraran moltes accions paral·leles com són les visites guiades en quatre idiomes: Ruta Dalí, rutes enoturístiques, visita a l’església de Sant Pere i visita teatralitzada sobre el Dalí infant.

En el marc del Dalí de Figueres, a l’entorn del Museu, els dijous a la nit s’ha programat Dalí nocturn: films surrealistes. Amb la col·laboració del cineclub Diòptria, es projectaran 3 films de Salvador Dalí: Un chien andalou de 1929 i L’âge d’or de 1930, ambdós dirigits per Luis Buñuel i que tenen per guionistes el mateix Buñuel i Salvador Dalí, i Impressions de l’Alta Mongòlia-Homenatge a Raymond Roussel de 1975, dirigit per José Montes-Baquer. Tindran lloc el 4, 11 i 18 d'agost.

Nial nou-180x178thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal