DP_Bonart-1280x150px

Notícies

Inauguració de CaixaForum València

Inauguració de CaixaForum València
bonart valència - 22/06/22

El 22 de juny, Caixaforum inaugura un nou centre a la ciutat de València. Les obres de CaixaForum València van començar el 2018 a l’interior de l’edifici Àgora, una gran plaça coberta dissenyada per Santiago Calatrava que se situa en el complex de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, entre el pont Assut de l’Or i l’Oceanogràfic.

El projecte és obra de l’estudi Cloud 9 i el va dirigir l’arquitecte Enric Ruiz-Geli. La característica principal d’aquest enclavament afegit és la potenciació del concepte de l’Àgora –entès com una superfície oberta al diàleg i a l’activitat cultural–, com també la sostenibilitat mediambiental. El centre s'emplaça a l'espectacular edifici Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències: una gran plaça coberta dissenyada per Santiago Calatrava que a més afegirà al seu ecosistema dues escultures permanents de les artistes valencianes Inma Femenía i Anna Talens.

El centre té una superfície útil de 6.500 metres quadrats i disposa de dues grans sales d’exposicions situades a la planta baixa. També compta amb aules polivalents, un auditori, espais familiars i educatius, una llibreria i un restaurant.

L'oferta cultural és àmplia: des d'exposicions d’art, cicles de conferències, concerts i espectacles, fins a jornades socials i tallers educatius i familiars adreçats a totes les edats. Des del començament, CaixaForum s’ha erigit com a l’estendard cultural de la Fundació ”la Caixa” i s’ha posicionat com a un dels referents indiscutibles pel que fa a l’accés i la difusió de la cultura. L’aposta decidida de la institució per la divulgació del coneixement, la cultura i la ciència com a agents de millora social es tradueix en un estil de projecte reconeixible i assimilat pel públic. Cadascun dels centres CaixaForum repartits per tot el territori espanyol s’ha concebut en consonància amb aquesta identitat de projecte i a cadascun se’l caracteritza per una arquitectura i una personalitat diferenciadores i per establir un lligam important amb relació als ciutadans.

canal-mnactec-180-180Nial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90