Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Notícies

VIDA més enllà de la pandèmia

VIDA més enllà de la pandèmia

El festival VIDA 2022 reprendrà el proper dijous 30 de juny el seu cartell de luxe amb bandes i grups de músics independents, omplint de ritme tot el recinte que envolta la Masia d’en Cabanyes a Vilanova i la Geltrú.  Els australians Parcels, que l’any passat estaven anunciats però no van poder actuar per les restriccions degudes a la COVID -19, actuaran el primer jorn d’un festival , el VIDA, que ha esdevingut paradigma de creixement sostenible i fet amb amor. 

Amb l’obligat parèntesi del 2020 i amb la represa el darrer any 2021, un VIDA marcat per les llarguíssimes cues per entrar a la nau industrial on s’efectuaven els test massius d’antigens als assistents. Va ser un camp de proves que va tenir resultats ambivalents.

El Festival VIDA es caracteritza per la seva aposta decididament contemporània en un entorn natural presidit per la Masia d’en Cabanyes, un palau en mig de les vinyes que remet directament a les vil·les italianes dissenyades per Andrea Palladio. La Masia d’en Cabanyes hostatja durant tot l’any el CIRMAC (Centre d’interpretació del Romanticisme) amb un discurs museístic que abasta el romanticisme amb la figura pionera del poeta Manuel de Cabanyes (1808-1833) i arriba fins al modernisme de la ma del pintor Alexandre de Cabanyes (1877-1972). 

Un dels tocs genuïns del VIDA és l’espai dedicat als infants on poden desenvolupar la seva creativitat amb tallers de plàstica i d’on surten la mar de contents i amb la guitarra de cartró o un saxo a les espatlles. Un altre clàssic d’aquest VIDA FESTIVAL és el bosquet i les instal·lacions artístiques que decoren l’espai natural. En mig del bosquet del VIDA hi trobem indefectiblement la barqueta, (el vaixell), un escenari damunt del qual hi canten artistes en prit format tant el emergents com els consagrats. També La cova, on hi ha una esteètica i una música més Trash. 

La gran explanada, amb dos escenaris principals (Masia X Levi’s i Estrella Damm), llueix sempre pletòric i amb onades de gent, amb l’epicentre de les bales de palla rematades per una escultura referencial, un cavallet de mar o algun altre element curiós que cada any reclama l’atenció dels hipsters i de les famílies que aprofiten l’oportunitat de gaudir de la millor música en un entorn bucòlic i no gens massificat en comparació a d’altres esdeveniments semblants. 

El VIDA ha aconseguit atraure no només als afeccionats i fans dels grups indies, també ha enamorat als artistes i als grups musicals que senten una preferència per la Masia d’en Cabanyes on hi poden descansar en els BackStages i la zona reservada als Molt Importants, anomenada Wild Side. 

This is not a Festival, és el lema d’aquest any. Una frase que remet a la cançó “This is not a love song” dels Public Image Limited (PIL) un èxit post-punk de l’any 1983. Per aixó el Festival conta amb un equip de dissenyadors que cada any treballa en la imatge gràfica que es plasma en samarretes, bosses ToTe Bag i d’altres gadgets de merxandatge. Hi ha també una marcada orientació vers la sostenibilitat amb vasos reciclables i l’oferta gastronòmica de les rulots gastronòmiques, (Food Tracs). A més els sponsors organitzen petites botigues i espais de promoció que fan les delícies de grans i petits. Levi’s, Estrella Damm, Eastmant, Coca-Cola, Jagermaister. La Daurada és un espai pràcticament dins del mar on diumenge s’hi trasllada l’acció festivalera amb una cloenda espatarrant entre les 11 i les quatre de la tarda, temps per fer un vermut vora la platja i gaudir de la nova atracció vilanovina , la  font “Cua de Balena” amb brolladors d’aigua a la plaça del Trajo de Garbi, una remulladeta ben mediterrània per refrescar la ment. 

banner-oro-180x180Baner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px