JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

Palau Antiguitats presenta "Alliberar Xavier Nogués"

Palau Antiguitats presenta \
bonart barcelona - 17/06/22

Fins al 29 de juliol el Gabinet d’Arts Gràfiques Palau Antiguitats de Barcelona presenta l’exposició temporal Alliberar Xavier Nogués, una mostra de gravats, dibuixos, llibres il·lustrats i peces esmaltades, ceràmiques i vidres de l’artista català. 

La idea parteix de la pregunta que es fan els comissaris d’aquesta exposició de “I si alliberem Xavier Nogués ni que sigui momentàniament de la posició en què l’han situats els seus intèrprets més rellevants?” I això es fa amb l’objectiu de fer-se preguntes sobre la nostra contemporaneïtat que els autors precedents no van fer-se, perquè no podien o perquè no volien. 

Amb l’objectiu  primer de comprovar si l’obra de Nogués pren camis diferents d’aquells per on la solen situar en la història de l’art català del segle XX. Es tracta d’aplicar sobre la trajectòria de Nogués una mirada virginal o, si més no, el menys contaminada possible per les lectures o els tòpics amb què ens ha arribat als inicis de la segona dècada del segle XXI. 

Francesc Xavier Nogués i Casas (Barcelona, 1873-1941) està considerada una figura destacada del Noucentisme. La seva activitat com a gravador ha estat estudiada exhaustivament per Jaume Pla. Pla és considerat l'especialista més modern sobre l'obra de Xavier Nogués i  Cecília Vidal, secretària perpètua de la Fundació Xavier Nogués, és la persona que vetlla per la difusió del nom de l'artista, premia gravadors, promou edicions limitades sobre Nogués i l'art del gravat.

L’exposició Alliberar Xavier Nogués va ser inaugurada el passat 26 d’abril i es pot visitar de dilluns a divendres de 16:30 a 19:00 hores de la tarda.

Baner-generic-180x180_Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90