banner-1280x150-gene

Exposicions

Gran assitència de públic a l'exposició "De DERBI a DERBI, 100 anys"

Gran assitència de públic a l\'exposició \
bonart santa cristina d'aro - 17/06/22

Des del 11 de juny es pot visitar l’exposició temporal De DERBI a DERBI, 100 anys organitzada per l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, en col·laboració amb la família Pujolar. 

A l’acte, que es va celebrar a la sala d’exposicions de “la Caixa", on s’ubica l’exposició, hi van assistir gairebé 200 persones entre personalitats, cristinencs, cristinenques i persones vingudes d’arreu, interessades en el món del motor. 

L’encarregada de presentar la inauguració va ser la regidora de Cultura, Sra. Tina Gorina, seguida per l’alcaldessa de Santa Cristina d’Aro, Sra. Mª Lourdes Fuentes, que va donar la benvinguda a l’acte. També van parlar la delegada territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Sra. Laia Cañigueral, el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Sr. Joan Manel Loureiro i, finalment, van pujar a l’escenari tant membres de la família Rabasa, fundadors de l’empresa DERBI, com Josep i Jordi Pujolar, pare i fill, col·leccionistes cristinencs que, al llarg de la seva vida, han reunit gairebé 200 peces entre motos i bicicletes, així com també trofeus, records, fotografies i un llarg etcètera d’elements relacionats amb la marca. 

La mostra exhibeix un total de  dotze  motocicletes i quatre bicicletes que ens mostren l’evolució de la marca al llarg de la seva història, passant de les bicicletes Rabasa-Derbi a les motocicletes de carrer més populars, les que utilitzava la ciutadania en general, i culminant amb les “bales vermelles”, les motocicletes de competició. 

Segons fonts del consistori, amb aquesta mostra es  vol retre homenatge a aquesta reconeguda marca que va revolucionar el teixit industrial de Catalunya després de la Guerra Civil, i que va esdevenir famosa a nivell internacional, alhora que reconeix la tasca de la família Pujolar i la seva gran col·lecció que ha anat augmentant al llarg dels anys. 

Per la seva part,  l’alcaldessa, Mª Lourdes Fuentes, va dir que  “us convido a tots a gaudir d’un recorregut per la història d’una marca que ha esdevingut mundialment famosa en el món del motor i la competició, i que esperem us desperti més d’un record d’altres temps.” 

Els horaris de visita a la mostra són els dijous, divendres i dissabtes de 19:00 a 21:00 hores com també s’obrirà, puntualment, els dies 24 i 25 de juliol per la  Festa Major del municipi, i el diumenge 11 de setembre per la Diada de Catalunya i com a tancament d’aquesta exposició.  

canal-mnactec-180-180inclassificables

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px