0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

30a edició del Festival Schubertíada Vilabertran-Barcelona

30a edició del Festival Schubertíada Vilabertran-Barcelona
bonart barcelona - 15/06/22

La 30a edició de la Schubertíada presentarà aquest any un total de 23 concerts: 19 a Vilabertran, un a Castelló d’Empúries i 3 matinals a Vilajuïga amb la presència de grans mestres i joves talents.

En l’edició d’enguany, la Schubertíada reivindica el seu caràcter pioner i es mostra orgullosa d’haver contribuït a fer escola i, de manera decisiva, a fer que la cançó poètica hagi esdevingut una part essencial de la vida musical del país.

En l’actualitat la Schubertíada reivindica valors com la tradició, el rigor i l’excel·lència. Això es reflecteix tant en la proposta artística com en el públic assistent, que valora any rere any la intensitat i qualitat de les propostes musicals, així com l’ambient distès i familiar que s’hi viu durant la celebració del festival.

La presència concentrada en poc més de deu dies de grans mestres com Matthias Goerne, Christoph Prégardien, Andrè Schuen, Marlis Petersen, Julie Fuchs, Johannes Martin Kränzle, Juliane Banse, Julia Kleiter, Wolfram Rieger, Julius Drake, Malcolm Martineau, Daniel Heide i Francisco Poyato, combinada amb la de joves talents com Konstantin Krimmel, Manuel Walser, Catriona Morison, Ema Nikolovska, Johanna Wallroth, Roger Padullés, Ammiel Bushakevitz i Akemi Murakami, suposen una autèntica fita per als coneixedors de la cançó poètica, pràcticament impossible de trobar de manera tan concentrada en altres festivals a Europa.

Gran repertori i promoció del jove talent

Segons fonts de l’organització, “la varietat de repertori que proposa enguany la Schubertíada és d’una gran riquesa, diversitat i equilibri”. En l'àmbit instrumental, cal destacar tres grans sonates per a piano de Mozart, que cada cop costa més escoltar en recitals; la primera integral de les sonates i partites per a violí de Bach amb violinistes catalans; L’art de la fuga de Bach en formació de quartet de corda; i un homenatge al gran compositor rus Aleksandr Skriabin, un gran innovador del pianisme europeu, combinat amb obres mestres de Frederic Chopin.

En el vessant de la cançó poètica trobem una àmplia presència de Schubert però també de Wolf, Schumann, Garreta, Toldrà, Serra, Strauss, Grondahl, Fauré, Poulenc, Korngold, Mahler, Brahms, Klein i una reforçada presència de ballades i lieder de Carl Loewe.

També cal remarcar, que el 21 d’agost, es durà a terme la commemoració de la 30a edició amb artistes i repertori favorits de Jordi Roch, fundador de la Schubertíada. En aquesta doble vetllada hi participaran la soprano Julie Fuchs, la mezzo Ema Nikolovska i el baríton Matthias Goerne, així com els pianistes Daniel Heide, Wolfram Rieger i Alexander Schmalcz.

BanerRocas180x180banner-oro-180x180

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal