Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

"Petits Formats Dels 70 i 80" a la Galeria Richard Vanderaa

\
bonart girona - 13/06/22

Des del 21 de maig  es pot visitar l’exposició temporal Petits Formats Dels 70 i 80 amb l’obra cinètica d’Alberto Fabra i la cinètica i geometría abstracta de Joan Puig Manera a la Galeria Richard Vanderaa.

Segons el director de la galería Richard Vanderaa “després de l’exposició La Geometria en Moviment. L’Art cinètic de Joan Puig Manera als anys 70 a la galeria l’any 2018, on  vam incloure una sèrie d’olis sobre tela de petit format, va nodrir el desig de dedicar una exposició exclusivament al petit format. Quan vam trobar tota una sèrie d’obres petites d’Alberto Fabra, tal com Puig Manera representat per la galería, la llavor per aquesta exposició ja estava plantat”. 

Joan Puig Manera va nèixer a Olot el 1921. Va ser orfe des de molt jove, es traslladà a  l’Empordà i cursà els estudis de batxillerat a Figueres. Al principi dels cinquanta marxà a Barcelona per matricular-se de les carreres de Dret i Belles Arts. Al 1956 va obtener una beca del Institut Francès de Barcelona per estudiar gravat a París. En els seus començaments, Puig Manera pinta la figura humana amb influències cubistes i metafísiques, per passsar al cap de pocs mesos a la total abstracció. Va residir un temps a París i després al 1971 va tornar a Catalunya i finalment a l’edat de 81 anys va ingresar en una residencia a l’Escala. 

Per la seva part, Alberto Fabra Foignet (Buenos Aires, 1920-Perpinyà, 2011) va arribar a París la tardor de 1945 amb una de les primeres beques concedides al pintor estranger després de la Segona Guerra Mundial, era un dels joves artistes més prometadors de l’escena catalana del moment. Al 1943, es va presentar al públic per primera vegada amb una exposició col·lectiva que fa causar un fort impacte. 

El fet que la seva estada a la capital francesa es prolongués fins al 1984 (any en que es va traslladar a Perpinyà) i que durant trenta anys la seva obra no es veiés a Barcelona feu que es seu nom i es seu treball fossin progressivament oblidats. Les presentacions més recents de l’obra de Fabra s’han centrat a mostrar la seva pintura cinètica dels anys setanta, desvinculada de la seva producció anterior. 

Aquesta mostra es podrà visitar fins al 25 de juny d’enguany de dimarts a divendres de 17:00 a 20:00 hores i els dissabtes d’11:00 a 13:00 hores i de 17:00 a 20:00 hores, i en hores convingudes. 

 

SS_Bonart-180x180-OnlineBANNERS BONART_180x180

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal