canal-mnactec-1280-150

Exposicions

Artur Ramon Art presenta "El fons de la mirada" de Leopold Samsó

Artur Ramon Art presenta \
bonart barcelona - 02/06/22

La galeria d'art Artur Ramon Art inaugura l'exposició El fons de la mirada, una mostra que recupera les fotografies de Leopold Samsó de la Barcelona de les dècades del 1970 i el 1980. Aquesta nova aposta coincideix amb i forma part de la tercera edició del festival Lumínic de Sant Cugat, dedicat a la fotografia. El fons de la mirada es podrà visitar del 9 de juny fins al 22 de juliol.

Conegut majoritàriament pels seus retrats de personalitats del món de la cultura i l'art, Leopold Samsó es va iniciar a la fotografia als anys 60 del segle passat. A través d'aquestes imatges en blanc i negre que es podran veure a Artur Ramon Art, l'artista captura diferents relats i moments de Barcelona de fa 40 anys a través de la càmera i la mirada del fotògraf.

“Abans que fotògraf, jo crec que he estat un contemplador. Puc estar en una terrassa tot el matí, observant la gent i no m'avorreixo. Crec que vaig arribar a la fotografia a través de la contemplació”, explica Samsó en una entrevista amb José Aristizábal feta especialment per a la mostra.

Les imatges que conformen El fons de la mirada són reflexions serenes, íntimes, en què la llum i l'enquadrament – ​propis d'un artista renaixentista– ens porten a la contemplació que Leopold Samsó fa dècades que practica. És l'instant en què la profunditat i la superficialitat es fonen subtilment al present. A diferència de la preferència pel color dels anys 70 i 80, el fotògraf barceloní aposta per la diferència. És ell qui s'adapta a la persona fotografiada, qui aprofita la llum natural i aposta pels contrastos del blanc i el negre.

En paraules de Manolo Laguillo, autor del text de l'exposició, “si Leopold Samsó es complica la vida a totes i cadascuna de les etapes del procés fotogràfic és perquè desitja que qui posa es trobi en un clima de benestar i confiança amable, que estigui en un entorn que li és habitual i que el fotògraf no modifica en absolut; més aviat al contrari, ho integra amb les seves característiques plàstiques i visuals a la composició de la fotografia”. Com a resultat, “les fotografies acaben semblant fàcils, naturals, senzilles”.

En resum, el fons de la mirada és un corpus de fotografies dotat d'estil propi, reconeixible i inconfusible ple de retrats que són testimonis d'una època, la Barcelona preolímpica. El fons de la mirada, de Leopold Samsó, es podrà visitar del 9 de juny al 22 de juliol a l'espai que la galeria té a la seu al carrer Bailèn, al cor de l'Eixample de Barcelona. D'altra banda, el Festival Lumínic de Sant Cugat tindrà lloc a Sant Cugat de l'11 de juny al 17 de juliol i girarà al voltant del concepte del límit.

JP_Bonart-180x180-Online_SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90