banner-oro-1280x150

Exposicions

El museu Thyssen-Bornemisza ens desvetlla les cartes dels artistes pertanyents a la col·lecció d'Anne-Marie Springer

El museu Thyssen-Bornemisza ens desvetlla les cartes dels artistes pertanyents a la col·lecció d\'Anne-Marie Springer
bonart madrid - 31/05/22

El museu Thyssen-Bornemisza presenta, per primer cop a l'Estat, una selecció de cartes i postals escrites per pintors com Delacroix, Manet, Degas, Monet, Cézanne, Van Gogh, Gauguin, Matisse, Juan Gris, Frida Kahlo o Lucian Freud, pertanyents a la col·lecció d'Anne-Marie Springer, en diàleg amb obres d'aquests i d'altres artistes de la col·lecció permanent. Una original proposta que permet acostar-se als autors de les cartes ia les seves creacions des del més íntim. La mostra Cartes d'artistes a la Col·lecció d'Anne-Marie Springer es podrà visitar del 30 de maig al 25 de setembre del 2022.

La selecció de cartes i postals s'ha fet respectant el criteri que va donar origen a aquesta col·lecció particular: la reunió de cartes d'amor. Però hi trobem també l'expressió d'idees –que els pintors il·lustren de vegades amb petits esbossos–, inseguretats, la defensa del seu art, la celebració de triomfs, detalls del procés creatiu d'una obra, referències a esdeveniments històrics i una gran varietat de sentiments que ens apropen a la vida i la personalitat dels artistes d'una manera diferent. Mereixen una menció especial les cartes escrites en temps de guerra per Egon Schiele, Fernand Léger, Gala o Max Pechstein, així com la felicitat, el consol i la curació que els autors troben en la contemplació i la pràctica artística i que transmeten a través de correspondència.

Des dels temes més quotidians a les especulacions més estètiques i professionals, aquestes cartes ens submergeixen en la vida dels protagonistes de la història de l'art dels dos darrers segles i ressonen a les obres del museu, propiciant una enriquidora cruïlla d'idees, paraules, cal·ligrafia i pintura que convida a mirar les obres d'una altra manera.

La-Galeria-201602-recursImpremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90