BONART_1280x150

Notícies

Carme Pinós, Premi Nacional d'Arquitectura 2021

Carme Pinós, Premi Nacional d\'Arquitectura 2021
bonart palma - 27/05/22

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez Jiménez, ha lliurat el Premi Nacional d'Arquitectura 2021 a l'arquitecta Carme Pinós. L'acte s'ha celebrat a la Llotja de Palma, ciutat triada pels forts vincles de l'arquitecta amb l'illa de Mallorca, i ha estat inaugurada per la Presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol.

L'acte ha comptat, juntament amb la ministra, la presidenta i l'arquitecta guardonada, amb la participació del director general d'Agenda Urbana i Arquitectura, Iñaqui Carnicero Alonso-Colmenares i amb l'arquitecte i historiador Juan José Lahuerta, qui n'ha estat l'encarregat realitzar els elogis a l'homenatjada, així com amb l'arquitecta i comunicadora Núria Moliner com a mestra de cerimònies. La cerimònia de lliurament ha comptat amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears i del Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears (COAIB).

El Premi Nacional d'Arquitectura 2021, l'anunci del qual va tenir lloc el mes de desembre passat, ha estat concedit a Carme Pinós en reconeixement a la seva feina i trajectòria, que l'ha portat a convertir-se en un referent per a l'arquitectura tant a nivell nacional com internacional. La Ministra ha incidit durant la seva intervenció en la importància de la figura de l'arquitecta, segona dona en la història d'Espanya a rebre aquest guardó, referint-se a ella “com un referent de l'arquitectura espanyola, el nom del qual se sent a les millors escoles del món i les seves maquetes s'exposen als museus internacionals més importants”.

Carme Pinós, molt emocionada, ha destacat en la seva intervenció la tasca social que impregna a la seva arquitectura “perquè sempre hi ha el client però més enllà hi ha el nostre veritable client, la societat”. Agraint la generositat del jurat que la va proposar i la va declarar mereixedora d'aquest guardó, Pinós ha finalitzat expressant el desig de continuar oferint “moltes coses més a la nostra societat”.

El director general d'Agenda Urbana i Arquitectura, Iñaqui Carnicero Alonso-Colmenares, també ha destacat la rellevància de l'obra de Carme Pinós i el seu paper a l'arquitectura espanyola perquè “compleix de manera sobrada amb els valors de l'arquitectura del segle XXI, per el seu compromís amb l‟espai públic, la ciutat, la responsabilitat social i la capacitat de generar solucions als problemes socials a través de l‟arquitectura”. Carnicero també ha expressat que Pinós representa un model d'inspiració per als joves arquitectes perquè "ha estat pionera a fer i entendre l'arquitectura en temps no favorables en qüestions de gènere".

L'arquitecte i historiador Juan José Lahuerta ha estat l'encarregat de fer els elogis a la premiada, referint-se a la seva arquitectura com una cosa orgànica. "La seva és una arquitectura que parteix del terreny, del context, i que, coneixent-ho, es nega a imposar-s'hi", posant com a exemple la remodelació de l'entorn de Plaça de la Gardunya, a Barcelona, ​​la que ha considerat com una de les seves obres mestres, encara que “les seves millors obres encara han d'arribar”, ha finalitzat.

inclassificablesbanner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px