Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

Olga Andrino presenta "Absències i Multituds" al Castell de Benedormiens

Olga Andrino presenta \
bonart castell d'aro - 24/05/22

El Castell de Benedormiens de Castell d’Aro presenta l’exposició temporal Absències i Multitudd’Olga Andrino (Àvila, 1959).

Olga Andrino és llicenciada en Belles Arts per la Universitat Complutense de Madrid en l’especialitat de pintura. Més tard descobreix la seva passió per l’escultura que la porta a doctorar-se en aquesta disciplina. És per aquest motiu que l’aspecte matèric de la seva obra i la volumetria adquireixen gran protagonisme. 

Aquesta exposició exhibeix una selecció d’obres de les sèries més representatives que ha organitzat l’artista des de l’any 2001 fins a l’actualitat. El recorregut expositiu s’inicia amb Cajas (2001-2002), sèrie en la que la caixa esdevé un dipòsit on tot hi té cabuda: un receptacle que emmagatzema infinitat de possibles situacions existencials i, alhora, experiències viscudes filtrades per la memòria i el record. 

Amb la sèrie “Otros espacios”,  Andrino visibilitza la transformació interna d’aquest material, tot assajant diferentes estructures i noves aparences. Cal destacar el tractament volumètric a la sèrie Multitudes (2009-2013), ja que  en aquesta sèrie la pintora opta per recursos texturals i corporis per subratllar la incomunicació de l’ésser humà. Segons Conxita Oliver, membre de l’Associació Internacional de Crítics d’Art, “aquestes són construccions vulnerables i fràgils, fetes amb residus i restes de la nostra societat industrial i que neguen el formalisme i la matèria tradicionalment entesa. Contenen, en si mateixes, la modificació i la metarmorfosi que implica el pas del temps”. 

Pel que fa a la seva producció més recent, titulada Todo se desvanece (2019-2022), vindria a representar una vivència de pèrdua i de dol. El paper surt del quadre per arribar al marc: uns marcs que enquadren el buit, la desaparició, la vacuïtat i el no-res que queda, assenyala Oliver. 

La mostra es podrà visitar fins al 3 de juliol els caps de setmana i festius d’11:00 a 13:00 hores i de 17:00 a 20:00 hores del vespre. 

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px