Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Certàmens

Sitges celebra la segona edició dels Endimaris, mostra de cinema LGTBQ+

Sitges celebra la segona edició dels Endimaris, mostra de cinema LGTBQ+
bonart sitges - 24/05/22

Fruit de la col·laboració entre les associacions Cineclub Sitges i Colors Sitges Link, la mostra neix amb l’objectiu de donar visibilitat a la realitat del col·lectiu LGTBIQ+. El cinema i les històries que expliquen la realitat del col·lectiu són el punt d’arrencada per a un espai de debat crític amb la societat actual. Els fòrums posteriors a les projeccions, els tastos i trobades previs i les activitats paral·leles conformen un ric programa que es desenvolupa del 20 al 28 de maig a l’entorn del Casino Prado Suburense que aixopluga aquesta segona edició dels Endimaris.  

Endimari és un modisme del Garraf, una paraula amb la que s’anomena un objecte o una persona que fa nosa o que ha quedat obsoleta. Endimaris celebra la voluntat de canvi i transformació de la concepció de les persones LGTBIQ+  des d’una visió pejorativa vers un nou aspecte obert i en positiu. Sitges històricament ha estat un poble a l’avantguarda de l’art modern, del teatre i el cinema, acompanyant i cuidant de les persones diferents, respectant la seves diferències i valorant la dissidència com espai d’enriquiment.  

El premi honorífic Endimaris 2022 ha estat atorgat a Bob Pop pel seu treball en la sèrie titulada Maricón perdido, dirigida per Alejandro Marín. Maricón perdido és una sèrie original de TNT produïda per El Terrat (The Mediapro Studio) per a WarnerMedia que està disponible en vídeo sota demanda a TNT Now i a HBO Max.

Enguany seran molts els títols de novetats filmogràfiques i documentals que es podran gaudir durant la mostra que també conta amb una jornada dedicada a la creació l’Endimaris Scrpt Lab. ENDIMARIS SCRIPT LAB. Un projecte que es centra en el procés d’escriptura d’una obra audiovisual, el guió, fent especial èmfasi en històries locals amb potencial d’internacionalització, que deslocalitzin la ficció de la capital i busqui l’autenticitat dels relats, com ha estat el cas recent de Alcarràs, un relat autèntic, rodat a Lleida, que ha guanyat el prestigiós ós d’or a la Berlinale, Libertad, rodat a la Costa Brava i que va arribar a Cannes, “Estiu 1993”, rodat a Sant Feliu de Pallerols i que rellançat l’eco-turisme en la regió, o Isaac, rodat a Sant Pere de Ribes, que s’ha estrenat a Estats Units o Regne Unit, i ha significat un increment considerable dels rodatges a aquesta població del Garraf.

Podeu comprar les entrades a la plataforma Entrapolis o a la pàgina del cinema Prado de Sitges. Han confirmat la seva assistència alguns dels actors i directors més sol·licitats del moment. Sitges i els Endimaris us proposen una mirada diferent plena de colors i matisos, us hi apropeu?

canal-mnactec-180-180thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88