banner-oro-1280x150

Exposicions

"Hipòtesi d’existència. Carles Gabarró" al Centre d'Art Tecla Sala

\
bonart l'hospitalet de llobregat - 18/05/22

Hipòtesi d’existència. Carles Gabarró, comissariada per Albert Mercadé, en el marc del cicle Districte Tecla Sala, ens presenta cranis, llits, escales i biblioteques que alimenten l’imaginari de l’artista Carles Gabarró, un dels pintors més representatius dels anys vuitanta i noranta a Catalunya.

Format en la Barcelona de la transició democràtica, la pintura neoexpressionista alemanya li serveix com a trampolí cap a una obra tràgica, metafòrica i de base existencial. El 2015 trasllada el seu estudi al carrer Cobalt de L’Hospitalet de Llobregat, des d’on ha seguit cercant variacions dels temes centrals de la seva obra, des d’una mirada cada cop més essencial, sintètica i depurada.

Amb una tendència cap a la repetició com a motor del treball seriat, Carles Gabarró es caracteritza per crear una obra bruta, carnosa, expressionista. Els motius repetits responen a un interès per conèixer alguna cosa a què un pot arribar a dedicar la vida. La pintura, sobreposada en capes gruixudes, omple la totalitat de la tela i troba el plaer en la brutalitat, el degoteig i l'accident. L'artista treballa amb rapidesa afavorint aquesta filtració i aquesta immediatesa reconeixible a totes les seves obres.

La inauguració de la mostra tindrà lloc al Centre d'Art Tecla Sala el 19 de maig a les 19 h. i es podrà visitar fins al 10 de juliol del 2022.

 

JP_Bonart-180x180-Online_SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88