Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

"Una historia del arte reciente (1960-2020) II" al Museu Fundación Juan March

Fins al 9 de juliol del 2022

\
bonart palma - 09/05/22

La Fundación Juan March i DKV Seguros han unit la seva experiència i les seves respectives col·leccions per construir una exposició que es podrà visitar al Museu Fundación Juan March de Palma. Una historia del arte reciente (1960-2020) II és el resultat del treball dels equips de les dues institucions sobre cadascuna de les seves col·leccions, tot realçant les diferències de totes dues, amb les seves particularitats i el caràcter propi de cadascuna. L’exposició és un magistral exercici de col·laboració entre institucions que atresoren importants i necessàries col·leccions per entendre l’art més recent de la nostra història de l’art.

L’ambiciosa col·laboració no es planteja només des de la possibilitat d’oferir una seqüència d’obres de diverses generacions d’artistes, corrents i estils, sinó que la Fundación Juan March i DKV assumeixen activament el repte de replantejar visualment algunes de les històries de l’art recent al nostre país, amb les seves connexions, continuïtats, novetats i ruptures, cites serioses o iròniques i disparitats històriques i temàtiques. Una mostra completa i rigorosa que considera també l’evolució que s’ha produït en els últims setanta anys des de la pintura i l’escultura fins a les pràctiques conceptuals, la instal·lació, la desmaterialització de l’obra d’art, la presència multidisciplinària i l’adveniment i l’entrada al museu d’allò audiovisual i digital, per tornar a la pintura i l’escultura.

Una historia del arte reciente (1960-2020) II aplega una vuitantena d’obres de la col·lecció del Museu Fundación Juan March que conviuran amb prop d’un centenar d’obres –pintura, escultura, dibuixos, videoart i instal·lacions– seleccionades d’entre les més de vuit-centes que integren la Col·lecció DKV, iniciada el 2007 i centrada, fonamentalment, en les pràctiques artístiques des dels inicis del nou segle. El particular exercici narratiu que es planteja en aquesta mostra inclou obres de Salvador Dalí, Eduardo Chillida, Manolo Millares, Joan Miró, Pablo Palazuelo, Jorge Oteiza, Antonio Saura, Antoni Tàpies, Gustavo Torner, Fernando Zóbel, Elena Alonso, Lucía Bayón, Pablo Capitán del Río, Antonio Fernández Alvira, Karlos Gil, Laura González Cabrera, Cristina Mejías, Guillermo Mora, Tomás Pizá i Belén Rodríguez, entre molts altres artistes. Una historia del arte reciente (1960-2020) II mira, a través de les obres dels artistes, cap al passat i cap al futur, i ho fa des del museu com a lloc per mediar i guardar els testimonis de la història i de la història de l’art.

Imatge: Paco Pomet. Bautismo, 2012.

SS_Bonart-180x180-OnlineImpremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px