download

Exposicions

"(De) Construcció" de Béatrice Bizot a la Galeria d'art Anquin's

\
bonart reus - 05/05/22

La Galeria d'art Anquins inaugura el 6 de maig a les 19.30 h. l'exposició de Béatrice Bizot, (De) Construcció, que aplega les seves escultures més recents realitzades amb bronze i amb ciment, un material característic en la seva producció, que li permet expressar la fragilitat humana posant en relleu el contrast entre la bellesa dels seus rostres clàssics i la contundència d’un material lligat a la construcció i a l’arquitectura.

La presentació de la mostra anirà a càrrec de Manel Margalef, director del Museu d’art Modern de la Diputació de Tarragona, que escriu al catàleg de la mostra: “Dos anys de pandèmia, marcats pel projecte Memorial de Vila Seca, l'hi han donat a Béatrice la possibilitat de continuar aprofundint amb el seu projecte personal i de retrobar-se amb el seu nou espai. Un període convuls, en el que no ha perdut de vista els moviments erràtics que s’hi han produït, com dels trastorns d'aquest món contemporani que, a manera d'instantània, l'hi ha permès reflectir la convivència viscuda d'aquest silenci latent, amb la brutalitat del moment. El seu treball, fonamentat sobretot amb la simbiosi del cos i l'arquitectura, desperta i afronta en aquesta ocasió, les sensacions punyents de la mutació com a mecanisme de contradicció on, aquell impàs entre la destrucció i la construcció, com un dels factors ineludibles de la condició humana, l'hi permet de manera bidireccional, fer-se'n ressò d'aquelles altres qüestions més intimes i personals que la neguitegen...".

En els darrers anys, la galeria Anquins ha mostrat les escultures de Béatrice Bizot (Milan, 1966) en Fires internacionals a Europa i els Estats Units amb un gran èxit. Nascuda a Milà, de nacionalitat francesa, Béatrice Bizot viu a Tarragona des de fa 18 anys. En la ciutat de Tarragona hi ha una bona representació d’obra pública de l’artista, la més coneguda és la que es troba al Serrallo. Cal destacar que recentment l’Ajuntament de Vilaseca ha instal·lat una magnífica escultura de Béatrice Bizot al Parc de la Riera, “Les portes de la memòria” en homenatge a les víctimes de la Guerra Civil a Vila-seca.

Eude, genericBanner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal