DP_Bonart-1280x150px

Exposicions

La Galeria Marlborough Barcelona i el Museu Thyssen-Bornemisza dediquen exposicions a Alex Katz

Galeria Marlborough. Fins al 7 de maig

La Galeria Marlborough Barcelona i el Museu Thyssen-Bornemisza dediquen exposicions a Alex Katz
bonart barcelona - 02/05/22

La galeria Marlborough de Barcelona, en la seva línia per recuperar artistes d’àmbit angloamericà de tendència figurativa, presenta l’exposició Alex Katz. Obra sobre paper, tot coincidint amb una retrospectiva del pintor al museu Thyssen-Bornemisza que podrà visitar de l'11 de juny a l'11 de setembre.

Pioner en la reinterpretació de temes figuratius, des de la seva primera exposició, el 1954 a la Roko Gallery de Nova York, Alex Katz (Nova York, 1927) se centra en els retrats de família, amics i paisatges. Katz eleva a la categoria artística obres protagonitzades per elements de la vida quotidiana i crea imatges iconogràfiques sense contingut emocional generalitzant les característiques d’un model o un paisatge, fent-los familiars per a tots els espectadors i generant un cos artístic inconfusible de  retrats en solitari, duplicats i de grup, alternats amb les seves reconeixibles flors i envoltats de paisatges de colors vius i fons plans.

Els retrats de Katz representen els personatges des d’una perspectiva aliena a la introspecció psicològica, accentuant la sensació d’incomunicació a què estan sotmesos. Fidel a la representació figurativa, la seva obra és deutora de la del compatriota Edward Hooper, amb qui comparteix el gust per l’ús d’un realisme inquietant en què els personatges donen testimoni de solitud i aïllament.

L'exposició que es presenta al Museu Thyssen-Bornemisza es tracta de la primera retrospectiva a l'Estat sobre el pintor nord-americà Alex Katz, una de les figures principals de la història de l'art americà del segle XX i precursor de l'art pop, que encara segueix en actiu. L'exposició està comissariada per Guillermo Solana, director artístic del museu, i compta amb el suport del mateix artista i del seu estudi, que estan seguint detalladament el projecte. La instal·lació reuneix gairebé quaranta olis de gran format, acompanyats d'alguns estudis, que permet fer un recorregut pels temes habituals de Katz: els seus retrats en solitari, duplicats i de grup, alternats amb les seves reconeixibles flors i envoltants paisatges de vius colors i fons plànols.

SS_Bonart-180x180-Onlinecanal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px