0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

Les pintures de Doménec Batalla al concert de Sau30 de l'Strenes 2022

Les pintures de Doménec Batalla al concert de Sau30 de l\'Strenes 2022
bonart girona - 26/04/22

El pintor i escultor Doménec Batalla (València de Alcàntara, Càceres) va exhibir una sèrie de quadres al oli sobre fusta de la seva col·lecció particular com a fons del concert del grup de música Sau30 al Teatre Municipal de Girona a la desena edició del Festival Strenes 2022, que es va celebrar dissabte 23 d'abril a les 21 h.

Durant el concert de Sau30, hi van sonar temes del seu darrer disc titulat Mil i una nits i uns quants dies... amb la veu del nou vocalista de Sau30 Jonathan Argüelles, que va interpretar les cançons de Carles Sabater (àntic vocalista del grup que va morir el febrer del 1999) i que va estar acompanyat per la guitarra i veus de Pep Sala i dels músics originals del grup Sau que van tocar des del (1962 al 1999). Batalla valora molt positivament aquesta iniciativa de que els assistents al concert puguin gaudir de la seva exposició i alhora escoltar el vell i nou repartori de les cançons d’un grup tant mític i important com ha sigut Sau a la història de la música pop rock catalana i ha destacat que “és molt bona idea que la meva pintura pugui acompanyar al món de la música i més quant es tracta d’un grup tant reconegut com és Sau”.

Batalla, que ha realitzat nombroses mostres personals a Catalunya i a Andorra, Japó i Costa Rica, s’ha mostrat molt orgullós que els seus quadres es puguin veure con a fons d’aquest concert de Sau30 per l’amistat i la bona relació que té amb el Pep Sala, que al final del concert li va dedicar unes paraules d’agraïment per aquesta original i creativa col.laboració.

Doménec Batalla actualment té un estudi-taller a Ripoll junt amb la pintora japonesa Chikako Taketani, on ha dut a terme exposicions individuals propies com també col·lectives amb altres artistes, així com concerts de jazz i de piano.

Desena edició de Festival Strenes

Cal recordar que la desena edició del Festival Strenes 2022 es va inaugurar el passat 26 de març amb el concert de la gira especial pel vintè aniversari de Delafé i Las Flores Azules i es podrà gaudir del Festival fins a l'1 de maig a Girona. Com a novetat, el festival realitzarà una extensió de tres concerts a Barcelona durant el mes de maig d’enguany a la mítica Sala Razzmatazz amb Doctor Prats, a la Sala Apolo amb el grup Tribade i al Palau de la Música (sala petita), amb l’actuació de Magalí Saré.

Un total de 41 concerts, dels quals un 30% es poden gaudir amb entrada lliure. La programació és paritària gràcies a la presència de dones en un 50% de les formacions.

Els organitzadors del Festival, l’empresa Promo Arts Music de Figueres han comentat que “tot i les enormes dificultats de la pandèmia, ha estat una de les úniques cites musicals que no s’ha aturat en cap moment, fent costat als creadors i creadores musicals de casa nostra”. Per aquest any cal destacar les estrenes en directe dels nous discos de Jorge Drexler, Dorian, Macaco, Els Pets, Els Catarres, Suu, Blaumut i Ramon Mirabet, entre d'altres. També els concerts especials com la gira de retorn per celebrar el 20 aniversari de Delafé y Las Flores Azules o la presentació de “Mi nombre es Coque Malla. Una confesión musical”, un show a mig camí entre l’espectacle teatral i el concert on el cantant madrileny repassa la seva trajectòria a través de les cançons que han marcat la seva història.

En una clara aposta per les noves propostes musicals, l’Strenes compta amb un 50% de la programació protagonitzada per artistes emergents com La Ludwing Band, Sofia Gabanna, Renaldo&Clara, Habla de Mí en Presente, Lal'ba o Maio. També cal destacar l’actuació dels grups Senyor Oca, Pol Bordas, Xebi Sf, Kids From Mars, Tramma i el nou projecte de Xavi Lloses que es diu Salazar.

Fonts de l’organització han informat que el festival recupera els concerts de la Pujada de Sant Domènec, com també mantindrà els icònics concerts de la Catedral, i programarà als barris gironins amb una clara intenció de descentralitzar l'oferta cultural del Barri Vell. Per altra part, l’Strenes també inicia un ambiciós projecte educatiu per tal d'acostar nous públics a la cultura, que enguany compta amb la participació del popular cantant Alfred Garcia, que farà xerrades a l’IES Santiago Sobrequés i als i les alumnes d’ESO de l’Institut Narcís Xifra i Masmitjà.

Pel que fa al tema del pressupost i a les entrades, s’han posat a la venda un tota del 20.450 entrades a Girona i 4.000 a Barcelona (el doble que l’any anterior) i el pressupost d’aquest any ha estat de 550.000 euros, que s’ha finançat amb les administracions col·laboradores, els patrocinadors del festival i la venda d’entrades.

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1