Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

"Naufragis. Història submergida" mostra la riquesa i diversitat del patrimoni arqueològic subaquàtic català

\
bonart barcelona - 23/04/22

El 28 d’abril, el MAC inaugurarà, a la seva seu a Barcelona, l’exposició temporal Naufragis. Història submergida, comissariada per Rut Geli, Xavier Nieto i Gustau Vivar.

L'exposició vol donar a conèixer la riquesa i diversitat del patrimoni arqueològic subaquàtic català, i, alhora, la important tasca d’estudi, salvaguarda i protecció del mateix que, des  del 1992, realitza el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC), a l’ocasió del 30è aniversari de la seva creació. La mostra pretén a més ampliar el coneixement públic que es té de l’arqueologia subaquàtica, i retre un homenatge als homes i dones que l’han impulsat i l’impulsen, tan a Catalunya com arreu del món.

L’exposició, a l’abast de tots els públics, s’estructura en quatre grans àmbits: “exploradors del mar”, “de vaixells i mariners”, “excavant sota l’aigua” i “un patrimoni a protegir”. En ells s’exposa una acurada selecció de més de dos cents objectes procedents de les excavacions realitzades pel CASC durant els últims 30 anys i de diversos museus i col·leccions d’arreu del país, alguns d’ells mai mostrats al gran públic. L’escenografia de la mostra, que ocupa 1000 m2, evoca un fons marí. 

Naufragis. Història submergida presenta tres de les excavacions més destacades per excepcionals del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC): els derelictes Culip IV (Alt Empordà), Deltebre I (Baix Ebre) i illes Formigues II (Baix Empordà). A travès d’elles, coneixerem les tècniques i els mètodes de treball dels professionals de l’arqueologia subaquàtica. Sens dubte, Naufragis. Història submergida contribueix a sensibilitzar sobre la rellevància i diversitat del nostre patrimoni subaquàtic. La protecció d’aquest patrimoni és avui un repte; arreu del món es treballa en el seu inventari, conservació i protecció legal. És un llegat dels nostres avantpassats que cal protegir i transmetre a les generacions futures.

SS_Bonart-180x180-OnlineBaner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal