canal-mnactec-1280-150

Exposicions

Commemoració del centenari del naixement del fotoperiodista Pablo García Cortés, Pablito

Commemoració del centenari del naixement del fotoperiodista Pablo García Cortés, Pablito
bonart girona - 22/04/22

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha inaugurat l’exposició Pablito, una visió propera a la Casa de Cultura de Girona, amb motiu del centenari del naixement del fotoperiodista Pablo García Cortés (Almeria, 1922 - Girona, 1999). La mostra es podrà visita fins al 21 de maig.

Es tracta d’una selecció d’imatges captades pel fotògraf que mostren l’activitat social, política i artística de les comarques de Girona i la seva transformació al llarg de gairebé tres dècades.

Entre els anys 1957 i 1984 Pablito es va acostar al món de la cultura, l’esport i l’oci nocturn gironins gràcies a la seva habilitat com a fotoperiodista, però també per la seva dimensió humana, i fruit d’això en va recollir un bon nombre de testimonis gràfics.

Pablito va ser, tal com l’ha definit el seu fill, Paul Garcia, un "influencer dels anys setanta" que va documentar els anys del boom turístic de la Costa Brava amb imatges de personalitats, artistes i famosos d’arreu del món.

L’activitat realitzada per Pablo García Cortés, Pablito, durant tres dècades a les comarques de Girona va generar un important fons fotogràfic integrat per més de 78.000 imatges i 50 objectes fotogràfics. L’any 1993 la Diputació de Girona i el mateix fotoperiodista van acordar l’ingrés d’aquest fons a INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona.

El president, Miquel Noguer, ha destacat en la seva intervenció: "El Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, INSPAI, és un servei públic especialitzat que forma part de l’Àrea de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Educació de la Diputació de Girona, i es caracteritza perquè és un dels pocs equipaments específics dedicats a la recollida, el tractament, la conservació, la difusió, la creació i la promoció de la imatge, com també a la formació i l’assessorament tècnic dirigit a municipis i a centres i equipaments culturals". Seguidament, Miquel Noguer ha afegit: "Els objectius principals d’INSPAI són preservar la memòria històrica fotogràfica i audiovisual de les comarques gironines i fer-ne difusió, així com promoure la fotografia actual i donar-la a conèixer mitjançant exposicions i publicacions. I això és el que volem aconseguir amb aquesta exposició, Pablito, una visió propera, donar a conèixer a la ciutadania, sobretot als més joves, el llegat que aquest fotògraf i periodista incansable ha deixat al llarg dels anys (des del 1940 fins al 1999) a la nostra demarcació".

Foto: Miquel Millan / DDGI

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014300x300

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1