0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

"Caminos de modernidad 1860-1980" a la Fundación Bancaja acull les obres de la Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza

\
bonart valència - 20/04/22

La seu de la Fundació Bancaixa a València ha rebut les obres de la Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza que formaran part de l'exposició Caminos de modernidad 1860-1980. El procés de muntatge de la mostra ja s'ha iniciat per a la inauguració el proper 26 d'abril.

Camins de modernitat 1860-1980 ofereix un recorregut retrospectiu per diversos moviments pictòrics, les seves innovacions i oscil·lacions, des de la segona meitat del segle XIX fins als anys vuitanta del XX. Aquest relat de més d'un segle de la història de l'art arriba al públic a través d'un centenar d'obres procedents majoritàriament de la Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza i en diàleg amb algunes peces de la Col·lecció Fundación Bancaja, i té com a fil conductor la importància de creadors de l'àmbit mediterrani presents a la col·lecció de la baronessa en l'evolució dels diferents corrents pictòrics del període.

L'exposició comença quan es percep l'experiència estètica de la modernitat. Després del pas del romanticisme, que va considerar l'actitud de l'artista com a innovadora i que té un esperit malenconiós present en nombroses obres, es presenten peces properes al naturalisme, per després deixar pas a moviments com el modernisme, inspirat en la natura, o el noucentisme, que va suposar un intent d'unir tradició i renovació per a una societat burgesa que mirava anhelant Europa. La mostra conclou amb obres pertanyents a corrents de les avantguardes, quan la ruptura amb l'art tradicional s'havia efectuat, s'imposava un sentit diferent del temps, vinculat a allò transitori, i un nou concepte de bellesa bategava als pinzells dels artistes.

Entre el mig centenar d'artistes presents a la mostra figuren creadors com Ramon Martí Alsina, Mariano Fortuny, Eliseu Meifrèn, Santiago Rusiñol, Joaquim Sorolla, Ramon Casas, Hermenegildo Anglada Camarasa, Joaquim Torres-García, Antoni Tàpies, Manuel Hernández Mompó i Miquel Barceló.

canal-mnactec-180-180DP_Bonart-180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90