728x90

Exposicions

"Maternitats, una mirada diversa, diàlegs i reflexions sobre la maternitat" al Museu d’Història de Girona

\
bonart girona - 14/04/22

Des del 26 de març que es pot visitar l’exposició temporal Maternitats, una mirada diversa, diàlegs i reflexions sobre la maternitat a la Sala d’exposicions del Museu d’Història de Girona.

La mostra, que ha estat comissariada per Fanny Estela Peña i Sílvia Planas Marcé, acull les diferents maternitats que transiten per les col·leccions del museu.

Des del MHG aquesta mostra és una invitació a mirar-les i a pensar-les totes: les divinitzades, les carnals, les sacrificades, les somiades, les empoderades, les sofrents, les desitjades i les rebutjades.

La mostra es divideix en diferents blocs temàtics que són les Mares de Déu, la idealització de la dona com a mare, les mares doloroses, que pateixen la pels seus fills o que s’els hi moren, i les manifestacions proavortament.

Alguns dels artistes d’aquesta exposició són Emilia Xargay, Vicente Huedo, Francesc Torres Monsó, Perico Pastor, Jaume Geli, etc... que configuren un total de 78 obres provinents del fons del MHG i de diferents col·leccions d’altres museus que tenen custodiades. També s’hi poden apreciar fototgrafies del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) del consistori Gironí i del Fons del Casal de la Dona, que han estat cedides per l’Arxiu Municipal de Girona.

La mostra es podrà visitar fins al 19 de juny de dimarts a dissabte de 10.30 a 17.30 hores de la tarda i els diumenges i festius de 10.30 a 13.30 hores.

inclassificablesSS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px