0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

"Gaset Flinch" de Judit Gaset al Centre d'Art d'Andorra la Vella

\
bonart andorra la vella - 12/04/22

La Sala d’Exposicions de Govern, al Centre d'Art d'Andorra la Vella, acull l’exposició Gaset Flinch. La mostra, que es podrà visitar fins al 12 de juny, recull la creació escultòrica de l’artista andorrana Judit Gaset Flinch des de principis dels anys 90 del segle XX i fins al 2021. Les prop de 70 obres exposades mostren l’evolució de l’obra de l’escultora, una creació que passa per diferents etapes marcades per una clara intenció artística en què el concepte i el material juguen un paper determinant.

Des dels seus inicis Judit Gaset treballa la seva obra per sèries. Per tal d’oferir una visió completa, i no només cronològica, les diferents sèries s’han agrupat en tres blocs temàtics: Ea et Alia (Ella i els altres éssers), Geometries simbòliques en ferro i Poètica en gres i refractari, que permetran comprendre l’evolució de l’artista i, alhora, de quina manera, a través de cadascuna d’aquestes sèries, Gaset va plantejant noves formulacions escultòriques.

L’exposició deixa entreveure la contribució cultural i artística que Gaset Flinch ha fet a Andorra i als seus ciutadans. Això s’aprecia no només en les nombroses exposicions en galeries i l’obra que trobem en emplaçaments exteriors del país, sinó també en la gran quantitat d’obres que formen part de col·leccions privades i d’aquelles que formen part del fons d’art del Govern d’Andorra, del de l’Institut d’Estudis Catalans o les del Centre de Recerca matemàtica de Catalunya.

El catàleg que acompanya l’exposició és un recull documental i fotogràfic. El vessant documental integra una part de textos que formen part dels díptics, fulletons, catàlegs i invitacions que les galeries del moment editaven per a les exposicions. El valor de recuperar-los rau en la seva vigència per aplicar-los en la mirada integral, actualitzada, que el Ministeri de Cultura i Esports ofereix ara amb aquesta exposició. Entre altres hi trobarem textos de persones notables del món de l’art com ara Arnau Puig i Josep Maria Cadena. També és un recull fotogràfic de gran valor, amb imatges, entre altres, de Pep Aguareles i Àlex Tena, que han acompanyat l’escultora al llarg dels anys en la seva faceta com a creadora, fotografiant-li les obres. Tot plegat, fa d'aquest catàleg una riquesa documental cabdal per a l’estudi i la divulgació de l’obra de Judit Gaset

canal-mnactec-180-180thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1