banner-1280x150-gene

Exposicions

Alejandro Quincoces exposa els seus "Paisatges" al Claustre Girona

Alejandro Quincoces exposa els seus \
bonart girona - 07/04/22

El Claustre Art Gallery presenta el 8 d'abril a les 20 h. l’exposició col·lectiva del reconegut artista de Bilbao, Alejandro Quincoces (Bilbao, 1951).

En aquesta mostra, Quincoces presenta la seva sèrie de paisatges al oli de diferents formats (85 x 85 cm, 60 x 60 cm, 60 x 120 cm, 121 x 60 cm, etc…) en que hi reprodueix les grans ciutats del món com són Nova York, Chicago, Londres. En alguns dels seus quadres s’hi poden apreciar des de paisatges urbans amb neu, les nits de la ciutat de Nova York, les zones industrials de les grans ciutats, la zona Est del riu de Nova York, ponts, etc…

El principal objectiu que persegueix el pintor és el d’implicar l'espectador en una imatge reconeixible de sentiments i expressions en què, de vegades, l’artista deixa entreveure un missatge sobre pensaments davant el relatiu del temps, del transcurs de la vida, de la implicació social inevitable. Els seus últims temes inclouen assumptes apareguts en els mitjans de comunicació: desastres ecològics i nuclears (Fukushima), incendis, etc. Però també figures i retrats, temes que abasten l'experiència humana que toquen allò íntim i proper o allò que pertoca a tota la societat com a col·lectiu responsable. En la seva obra s’hi pot observar com Quincoces no utilitza gaire el color buscant els seus suggeriments més que les pureses i la seva creença en allò mixt més que en el pur, en la destrucció més que en la construcció de la forma per transferir a l' espectador la feina de participar en la recomposició de la realitat vista i sentida per ell.

Quincoces, es dedica al dibuix i la pintura des de la infància. Més endavant compatibilitza la seva formació com a pintor amb el treball en diverses agències de publicitat. També va estudiar la carrera de Belles Arts a la Universitat del País Basc. Durant el trancurs de la seva trajectòria professional ha obtingut més de cent premis de pintura, entre ells diverses medalles i el Premi BMW i diversos premis en el certamen nacional més antic i un dels més prestigiosos: L'Exposició Nacional d'Arts Plàstiques de Valdepeñas. També va rebre el Premi Lorenzo el Magnífic a la Biennal Internacional d'Art Contemporani de Florència.

A part de la seva sèrie de paisatges, Quincoces també pinta des de marines, desastres i gràfit i ha exposat a importants galeries com la galería Lumbreras de Bilbao, la Sala Parés de Barcelona, a la Pigment Gallery de Barcelona, a la IV Biennal d’Aquarel.la Villa de Noja, a la Galería Áncora d’Aguilar del Campo, al Museu Nacional de Ciències Naturals de Madrid, etc…

L’exposició d’Alejandro Quincoces es podrà visitar fins al 23 d’abril del 2022 de dimarts a dissabte de 10 a 13.30 h. (matins) i de 16.30 a 20 h. (tardes).

Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90