Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Certàmens

Convocatòria de la tercera edició de l'Institut de Pràctiques Artístiques JAI

Convocatòria de la tercera edició de l\'Institut de Pràctiques Artístiques JAI
bonart sant sebastià - 29/03/22

El Centre Internacional de Cultura Contemporània Tabakalera, el Museu d'Art Contemporani del País Basc, Artium Museoa i la Fundació Museu Jorge Oteiza han obert la convocatòria per poder participar a la tercera edició de l'Institut de Pràctiques Artístiques JAI (Jardun Artistikoen Institutua). Una escola d'art adreçada a artistes que obrirà les portes a l'estiu i on la pràctica artística serà el nucli del programa, que promourà la investigació, la producció, la percepció i el treball crític.

El professorat estarà integrat per artistes que participen en els programes respectius de les tres entitats. El 2022 participaran Rosalind Nashashibi, Geòrgia Sagri, Lea Porsager, David Bestué, Ainara Elgoibar, Alexandre Cesarco, Ibon Aranberri, Jon Mikel Euba, Asier Mendizabal, Itziar Okariz, Mattin, Pierre Bal-Blanc, Isabel Herguera i Txaro Arrazola. La tutoria anirà a càrrec d'Ibon Aranberri, Asier Mendizabal i Itziar Okariz. En aquesta tercera edició, la Fundació Museu Jorge Oteiza se suma a la iniciativa. El centre és un espai monogràfic que acull la col·lecció personal de l'artista, i està ubicat a la localitat navarresa d'Alzuza, a 9km de Pamplona. Aquesta nova col·laboració ofereix a JAI la possibilitat d'obrir-se a paisatges nous, ampliant les possibilitats sensitives de l'experiència artística. Així mateix, reforça els fonaments del projecte pedagògic experimental del programa.

Les sessions formatives tindran lloc al Taller de l'Espai d'Artistes de Tabakalera, de l'1 de juny al 31 d'agost. A més de l'accés a aquesta zona comuna, cada participant disposarà també d'un estudi durant el període de formació i comptarà amb una tutoria individualitzada per part dels tutors/es del programa. Durant el mes d'agost els participants passaran uns dies a la localitat d'Alzuza on s'ubica la Fundació Museu Jorge Oteiza. Així mateix, Artium Museoa acollirà algunes de les activitats que conformen el programa.

La convocatòria està adreçada a artistes o agents del sector interessats/des a aprofundir en les metodologies de l'art. El termini d'inscripció romandrà obert des del 17 de març fins al 14 d'abril del 2022. Per participar-hi, els/les aspirants s'hauran d'inscriure mitjançant un formulari que trobareu a les pàgines web de Tabakalera (tabakalera. eus), Artium Museoa (artium. es) i Fundació Museu Jorge Oteiza (museooteiza.org) i adjuntar el seu currículum vitae al costat de la seva biografia, una carta de motivació i un dossier digital amb imatges dels seus treballs anteriors.

Més informació obre les bases de la convocatòria

300x300Baner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1